28 Temmuz 2017 18:49

J. R. R. Tolkien’in hayatı film oluyor

Yarattığı fantastik dünya ile edebiyatın en önemli isimlerinden biri olarak kabul edilen J.R.R Tolkien’in hayatı film oluyor.

Paylaş

1892 doğumlu J.R.R Tolkien’in Yüzüklerin Efendisi, Hobbit, Silmarillion ve Orta Dünya’ya dair yazdığı diğer eserlerin hayat bulma süreci, I. Dünya Savaşı’nda yaşadığı tecrübeler, burada çok sayıda arkadaşını kaybetmesi, sanayi devrimi sonrasında yok edilen doğaya tanıklık etmesiyle başlayacak.

Yazarın kendi adını taşıması planlanan film, Tolkien’in gençlik günleri ve eşi Edith Bratt ile olan ilişkisini de beyazperdeye yansıtacak.

Chernin Entertainment ve Fox Searchlight‘ın işbirliği ile hazırlanacak projenin yönetmen koltuğunda Dome Karukoski oturacak.

 J. R. R. TOLKİEN KİMDİR?

John Ronald Reuel Tolkien, 1892 yılında İngiltere’nin o yıllarda sömürgesi olan Güney Afrika’da doğdu. Bu arada I. Dünya Savaşı’na katıldı. İki yakın dostunu bu savaşta kaybeden Tolkien çok yakınında patlayan bir bomba yüzünden İngiltere’ye geri döndü. 

Fakat savaş Tolkien üzerinde unutulmaz etkiler bırakmıştı. Savaş bittiğinde Oxford English Dictionary’de iş bulan Tolkien, savaştan döndükten sonra hayatının büyük bir kısmını Oxford’da geçirdi. Bu süre içerisinde devasa hayal dünyası Orta Dünya’yı oluşturmaya devam etti. 1937 yılında Hobbit’i yayımladı. Roman hem olumlu hem de olumsuz tepkiler aldı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

11 yaşındaki çocuk serinlemek için girdiği gölette boğuldu

SONRAKİ HABER

Bahçeli: Meclis iç tüzük değişikliği hayır olsun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...