25 Temmuz 2017 08:45

Cerattepe’deki hayvanlar maden yüzünden mi zehirlendi?

Altın madenciliğiyle gündeme gelen Artvin Cerattepe'de 11 hayvan zehirlendi. Madenden olup olmadığı araştırılıyor.

Paylaş

Cengiz Holding tarafından altın madeni işletilmek istenen Artvin'in Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesinde 11 hayvan zehirlenerek hastalandı. Hayvan sahibi Fikret Beyaz bölgede devam eden madencilik faaliyetleri nedeniyle, içme suyunda karışmış bir maddeden dolayı hayvanlarının zehirlenmiş olabileceğini iddia etti.

Haber61.net’te haberine göre; olayın ardından Cerattepe bölgesine çıkan Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan ve yönetimi kirlenen su kaynaklarını inceledi, hayvanları hastalanan çiftçi ile görüştü. Heyet, farklı bölgede su numuneleri alarak tahlile gönderdi.

‘HAYVANLAR YERİNDEN KALKAMADI’

Cerattepe’deki kuzey galerinin hemen altında bulunan merada geçimini hayvancılıkla sağlayan Fikret Beyaz, 11 hayvanının hastalandığın belirterek maden şirketinin çalışmaya başlamasının ardından su kaynaklarının kirlendiğini öne sürdü. Beyaz, hayvanlarının cansız kaldığını, ishalinin kesilmediğini, ağrılarının ve sancılarının durmadığını dile getirerek hayvanların yerinden kalkmadığını ve geviş getirmediğini, bu durumun kendisini korkuttuğunu ifade etti.

‘BEN BU MERAYI TERK ETMEM’

Beyaz, “Ben bu maden çalışması başlayana kadar böyle bir şeyle karşılaşmadım, görünen bu meranın tamamı tapuludur bizim dedelerimiz de gelir şahitlik yapar, biz bu suyu böyle görmedik. Burada benim büyük zararım var ben bir maden şirketi yüzünden bu merayı terk edemem. Terk edecekse maden şirketi terk etsin” dedi. (HABER MERKEZİ)

{325571}}

ÖNCEKİ HABER

ŞPO İzmir: Bakanlık Göztepe’nin stat projesini onaylasın

SONRAKİ HABER

Kapatılan özel okul ve dershane çalışanlarına gözaltı kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...