Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 24 Temmuz 2017 Pazartesi

Gazetelerde bugün hangi haberler var? Gazetelerin ilk sayfalarında, manşetlerde neler yer aldı? Köşe yazılarında hangi konular ele alındı?

24 Temmuz 2017 04:55
Paylaş

Gazetelerde bugün hangi haberler var? Gazetelerin ilk sayfalarında, manşetlerde neler yer aldı? Köşe yazılarında hangi konular ele alındı?

Gazeteleri didik didik ediyoruz; ‘Ne var ne yok’ bakarak sabahın fotoğrafını çekmeye çalışıyoruz. Mithat Fabian Sözmen'le 'Ne Var Ne Yok?' hafta içi her sabah 09:30'da Evrensel WebTv'de...

24 Temmuz Pazartesi günü, gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?'

CUMHURİYET DAVASI GAZETELERDE YOK!

24 Temmuz ‘Basından sansürün kaldırılış’ gününde Cumhuriyet çalışanları ilk kez yargı önüne çıkarken bu habere yer verebilen gazete sayısı, medya üzerindeki baskının 109. yılında güçlü bir şekilde devam ettiğini gösterdi.

Cumhuriyet, “Adalet istiyoruz”, Evrensel, “Gazetecilere ve habere özgürlük”, BirGün, “Cumhuriyet’i yıkamazlar” manşetini atarken Yurt, “Cumhuriyet gazetesi davası başlıyor” ifadesiyle haberi sürmanşetine taşıdı.

Özgürlükçü Demokrasi ise 'Zindanda gazeteci kalmamalı' başlıklı haberiyle gazete çalışanı Zeki Erden'in bugün hakim karşısına çıkarılmasının beklendiğini duyururken, Mehmet Emin Yılmaz'ın halen bırakılmadığını, Erdoğan Alayumat ve Nuri Akman'ın da gözaltında olduğunu hatırlattı. Özgürlükçü Demokrasi, Cumhuriyet çalışanlarının da 9 ay sonra ilk kez yargı karşısına çıkacağını belirtti.

Bu gazeteler dışında haberi birinci sayfasından gören tek gazete Posta’ydı. Posta, İngiltere İşçi Partisi Başkanı Jeremy Corbyn’in Ahmet Şık’ın fotoğrafının olduğu tişörtle verdiği “Gazetecilere özgürlük” mesajını okurlarına taşıdı.

Habere yer vermeyen Hürriyet’te Ahmet Hakan, köşe yazısıyla Cumhuriyet çalışanlarına özgürlük istedi.

Kendisi de davalarla uğraşan ve tutuklu gazetecileri olan Sözcü'nün de habere yer vermediği görüldü. (EVRENSEL WEB TV)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Cumhuriyet'e destek çağrısı: Gazetecilere, habere özgürlük

SONRAKİ HABER

Zonguldak'ta maden ocağında göçük: 1 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...