22 Temmuz 2017 10:10

Kemal Türkler mezarı başında anıldı

DİSK kurucularından ve onursal başkanı Kemal Türkler öldürülüşünün 37'nci yılında mezarı başında anıldı. 

Paylaş

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) kurucularından ve onursal başkanı Kemal Türkler, öldürülüşünün 37'nci yılında Topkapı Mezarlığı'nda bulunan mezarı başında anıldı. Türkler'in ailesinin yanı sıra çok sayıda DİSK üyesinin katıldığı anmada Türkler'in fotoğrafları taşındı. Sık ısk "Kemal Türkler ölümsüzdür!", "Faşizme karşı omuz omuza!" ve "Katil sermaye hesap verecek" sloganlarının atıldığı anma saygı duruşuyla başladı. 

Anmada konuşan Birleşik Metal-İş Genel Sekreteri Özkan Atar, Türkler'in katledildiği dönemde olduğu gibi bugün de DİSK ve bağlı sendikaların mücadelelerini aynı şekilde sürdüreceklerini belirtti. 

'ADALET ARAYIŞIMIZ DEVAM EDECEK'

Türkler'in kızı Nilgün Türkler Soydan ise, DİSK'in kuruluş tarihini anlatan "Derinden gelen kökler" kitabına değinerek, bütün emekçilere teşekkür etti. Babasının katledilmesi ile ilgili adalet arayışlarının sürdüğünü aktaran Soydan, adalet arayışının uzun soluklu bir mücadele olduğunu ifade etti. 

Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu da, Türkler'in emeklerinin unutulmadığını dile getirdi. Türkler'i katledenlerin arkasında yatan gücün halen açığa çıkmadığını dile getiren Serdaroğlu, , "37 yıl sonra değişen bir şey olmamışsa kendimizi sorgulamak için farklı şeyler yapmalıyız" dedi. 

‘TESLİM OLMAYACAĞIZ'

Son olarak söz alan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, OHAL ile birlikte işçilere yönelik baskı, yasak ve ihraçların arttığını belirtti. OHAL sürecini, 12 Eylül süreci ile kıyaslayan Beko, emekçilerin haklarını kazanana kadar mücadele edecekleri mesajını verdi. Baskı ve saldırılara karşı mücadele etmeye devam edeceklerini vurgulayan Beko, DİSK'e bağlı sendikalara 5 bini aşkın yeni üye yapıldığını belirtti. OHAL ile gelen baskıların kendilerini teslim alamayacağını vurgulayan Beko,"Toplumsal bir çatışmaya değil, toplumsal bir barışa ihtiyacımız var. Direnişlerde, yürüyüşlerde mitinglerde birlikte olmak zorundayız" dedi. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

AB’den Almanya’ya destek

SONRAKİ HABER

Bursa’da 50 işçi yemekten zehirlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa