Gümüşhane Belediye Başkanı Çimen Evrensel’i hedef gösterdi

Sivil giyimli polisi darbetmeye çalışan AKP’li Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen Evrensel’i hedef gösterdi.

21 Temmuz 2017 11:48
Paylaş

Cem ŞİMŞEK
İstanbul

Sokak ortasında sivil giyimli polise saldırı girişiminde bulunan Gümüşhane Belediye Başkanı AKP’li Ercan Çimen, haberimiz dolayısıyla Evrensel’i hedef gösterdi.

Habere ilişkin Gümüşhane Belediyesi’nin internet sitesi üzerinden “Çimen’den iftiralara açıklama” başlığıyla açıklama yapan Ercan Çimen, “Bir haber sitesinde ve sosyal medyada şahsımla ilgili gerçeğe aykırı bir haber ve video paylaşıldı. Söz konusu haberde yer alan ifadelerin tamamı yalan olmakla birlikte paylaşılan videoda da görüldüğü gibi şahsımın başka bir kişiye karşı herhangi bir fiili hareketi bulunmuyor. Ayrıca 9 Haziran'da yaşanan bu olayın yeni servis edilmesi bu kişilerin niyetini açıkça ortaya koymaktadır. Şahsımın bu olayda suçlu gösterilmesinden duyduğum üzüntüyü belirterek, söz konusu site ve haberi yapan kişiyi kamuoyunun vicdanına bırakıyorum” ifadelerini kullandı.

Ancak “Şahsımın başka bir kişiye karşı herhangi bir fiili hareketi bulunmuyor” savunmasında bulunan AKP’li Ercan Çimen’in olay sırasında sivil giyimli polisin boğazını sıkmaya çalıştığı görüntülere yansıyor.

YEREL BASINDA EVRENSEL’E ALGI OPERASYONU

Evrensel’e dönük hedef göstermeler ve algı operasyonu bununla da sınırlı değil. “Dünyanın En Büyük Gümüşhane Sitesi” sloganıyla yayın yapan ‘gumushane.gen.tr’ isimli yerel haber portalı da haberimiz üzerine 3 ayrı haber yaparak Evrensel’i hedef gösterdi.

Site konuya ilişkin ilk haberi “Başkan Çimen’e alçakça algı operasyonu” başlığıyla yayımlarken; haberde “Yaptığı yayınlarla toplumda birçok kesimin tepkisini çeken ve sosyalist yayın politikası güden bir gazete Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’le ilgili bir videonun altını yalan yanlış bilgilerle doldurarak algı operasyonu çekiyor” ifadelerini kullandı.

Site daha sonra AKP’li Ercan Çimen’in saldırıya ilişkin açıklamasını “Gümüşhane Belediye Başkanı, dün bir haber sitesinde ve sosyal medyada paylaşılan gerçeğe aykırı haber ve videoyla ilgili açıklama yaptı” diyerek paylaşırken; son olarak da “Esnaftan sert tepki” başlıklı bir haberle algı operasyonunu sürdürdü. Haberde AKP’li Belediye Başkanı’nın polis tarafından linç edilmeye çalışıldığı ileri sürüldü.

BAŞKAN ÇİMEN SİTENİN FİNANSÖRÜ MÜ?

‘gumushane.gen.tr’ sitesinde dikkat çeken bir başka detay ise AKP’li Ercan Çimen’in aile şirketi olan Çimenler Şirketler Grubu’nun reklamları. Hemen her sayfada Çimen Şirketler Grubu’na ait reklamlar sitenin ‘header’ olarak da bilinen en üst bölümünde yayınlanıyor. ‘Header’ olarak ifade edilen reklam alanı pek çok internet sitesi için reklam değeri en yüksek alanlardan biri.

Gümüşhane Belediyesi’nin internet sitesinde AKP’li Ercan Çimen’in özgeçmişinin bulunduğu bölümde de şu ifadeler yer alıyor:
“Mezuniyetinin ardından aile şirketi olan Çimenler Grup’ta yönetim kurulu üyesi olarak ticari hayata atılan Çimen, kurumsallaşmanın sağlanmasında önemli adımlar attı. Hali hazırda Çimenler Grup yönetim kurulu üyeliği görevini yürüten Çimen, Grup bünyesindeki Çimenler Otel, Çimenler Kuyumculuk, Çimenler Otomotiv, Harşit Tur, Balyemez Konağı ve Ataç Konağı ile hizmet vermektedir.”

Reklam
ÖNCEKİ HABER

İHD: Bölge'de 6 ayda 12 bin 503 hak ihlali yaşandı

SONRAKİ HABER

Bergama altın madeni mühürlendi ama yeni izin yolda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...