20 Temmuz 2017 12:51

Ortadoğu’nun kozmetik dükkanı Türkiye

Ortadoğu ülkelerinden turistler, özellikle kozmetik alışverişini Türkiye’den yapıyor. 

Paylaş

Türkiye'deki kozmetik dükkanlarının kapısını son dönemde en çok Ortadoğulu turist aşındırıyor. Dünya’dan Selenay Yağcı’nın haberine göre, Bölge ülkelerinden turistler, özellikle kozmetik alışverişini Türkiye’den yapıyor. 

Sadece kozmetik almak için Türkiye gelenler bile var. Normal sepet ortalamasının 2-3 katı alışveriş kozmetik dükkanlarının gelirlerini artırıyor. 

BİR SEFERDE 20 BİN TL 

Son dönemde başta İstanbul olmak üzere Türkiye’ye Ortadoğulu turist artışının kozmetik firmalarına da yaradığını kaydeden Eyüp Sabri Tuncer Genel Müdür Yardımcısı Atilla Arıman, özellikle Karaköy ve Tarihi Bedesten Çarşısı’nda yer alan mağazalarına yoğun ilgi gösterildiğini söyledi. Ortadoğulu müşterileri içinde tek seferde binlerce liralık alışveriş yapan müşterileri olduğunu dile getiren Arıman, “Özellikle ud serisi ürünlerimizden tek defada 10 bin TL’ye varan alışverişler oluyor. Daha yüksek tutarlı alışveriş talepleri içinse bulundukları ülkelere teslimat yapacak şekilde organize oluyoruz” dedi.

M.A.C İstanbul mağazasından bir yetkili de Ortadoğulu turistlerin kozmetik alışverişlerinde oldukça eli açık olduğunu belirterek, “Bir kerede 10 bin liralık, 20 bin liralık alışveriş yapan turistler oluyor. Bazı günler sadece Ortadoğu’lu turiste satış yapıyoruz. Hatta makyaj yaptıranların sayısı da oldukça fazla” diye konuştu.

İLGİ ARTARAK DEVAM EDİYOR

İran başta olmak üzere birçok Ortadoğu ülkesinden gelen turistlerin yoğun ilgisini çektiklerini kaydeden Flormar Pazarlama Direktörü Can Dilek de, genel bir tercih olarak toplu alışveriş yaptıklarını söyledi. Türkiye mağazacılık cirolarının yüzde 10’unun turistlerden geldiğini ifade eden Dilek, Ortadoğulu turistin normal sepet ortalamasının 2-3 katı harcama yaptığını vurguladı. Türkiye’ye ilginin yüksek olduğunu ve artarak devam ettiğini gördüklerini dile getiren Dilek, Türkiye’nin her geçen gün daha da cazip bir yatırım coğrafyası haline geleceğini ifade etti. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Yeni bakana ilk soru; mevsimlik işçiler

SONRAKİ HABER

İçişleri Bakanı Soylu, işkenceyi soran önergeyi beğenmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa