19 Temmuz 2017 09:29

Fethullah Gülen: Beni Hakan Fidan da ziyaret etti

Fethullah Gülen, Adil Öksüz'ün MİT'le bağlantılı olduğunu iddia etti. Gülen, daha önce Hakan Fidan'la da görüştüğünü belirtti.

Paylaş

15 Temmuz darbe girişimi soruşturmasının bir numaralı sanığı Gülen Cemaati Lideri Fethullah Gülen, France24'e verdiği röportajda iddiaları reddetti.

Gülen, darbe girişiminin kilit ismi ve 'FETÖ'nün Hava Kuvvetleri İmamı olduğu belirtilen Adil Öksüz'ün MİT'le bağlantısı olduğunu savundu.

Gülen, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül dahil pek çok kişinin kendisini Pensilvanya'da ziyaret ettiğini belirterek "Buraya herkes geldi. Benim herkesle fotoğrafım var. Hakan Fidan buraya iki kez geldi. Yeğenimin evinde iki kez yemek yedi. Beni her ziyaret edenin, benimle her fotoğraf çekilenin suçlanması anlamsız" dedi.

Gülen, Adil Öksüz'ün nerede olduğunu bilmediğini ifade ederek darbe girişimi öncesi Öksüz tarafından ziyaret edildiği iddiasını reddetti.

Gülen, “Öksüz, birkaç sene önce buraya geldi. Daha sonra medyada benimle fotoğrafını gördüm. Yüzlerce insan benimle fotoğraf çektiriyor. Fotoğraf çektirmekten bu bağlantıyı kurmak acele hüküm vermek olur." şeklinde konuştu.

ÖKSÜZ GÖZALTINA ALINIP BIRAKILMIŞTI

Adil Öksüz, darbe girişimi sabahı, darbenin merkez üssü olduğu belirtilen Akıncı Üssü yakınlarında gözaltına alınmış daha sonra serbest bırakılmıştı. Öksüz'ün darbe girişiminin kilit isimlerinden biri olduğu öne sürülüyor. Öksüz'ün 12 Temmuz'da darbe planlarını Gülen'e götürdüğü ve onaylattıktan sonra yurda döndüğü aktarılıyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İSİG: Hedef sıfır kazaydı, 2 ayda 353 işçi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Hasan Akar'a 'Atatürk'e hakaret'ten hapis cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...