19 Temmuz 2017 07:44

Gazeteci Erdem'in gözaltı süresi 7 gün uzatıldı

Özgürlükçü Demokrasi gazetesi çalışanları Zeki Erdem 9, Mehmet Emin Yılmaz ise 7 gündür gözaltında. Erdem'in gözaltı süresi ise 7 gün daha uzatıldı.

Paylaş

Adana'dan Diyarbakır'a giderken Siverek'teki yol kontrolünde 11 Temmuz tarihinde gözaltına alınan Özgürlükçü Demokrasi gazetesi çalışanı Zeki Erdem, Urfa'da polisin gözaltı merkezi olarak kullandığı Sabiha Özlek Lisesi Spor Salonu'nda 9 gündür tutuluyor. Dosyada “gizlilik" kararı olduğu için neden gözaltına alındığı öğrenilemeyen Erdem'in gözaltı süresinin dün 7 gün uzatıldığı bildirildi.

NE İÇİN GÖZALTINDA OLDUKLARI BİLİNMİYOR

Urfa'nın Suruç ilçesinde Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi ile Rojeva Medya gazetelerinin dağıtımcılığını yapan ve 13 Temmuz'da evine yapılan baskınla gözaltına alınan Mehmet Emin Yılmaz da, aynı spor salonunda "gizlilik" konulan dosya gerekçesi ile 7 gündür gözaltında tutuluyor.

Gazetecilerin avukatı Mikail Yavuz, dün gidip spor salonunda müvekkilleri ile görüştüğünü, her ikisinin de sorunun olmadığını, dışarıdaki arkadaşlarına selam ilettiğini söyledi. Yavuz, Erdem'in gözaltı süresinin 7 gün uzatılarak 14 güne çıkarıldığını, dosya ile alakalı olarak herhangi bir bilgi sahibi olmadıklarını; ancak emniyet ifadesinde gazetecilerin neyle suçlandıklarını öğrenebileceklerini ifade etti. (Urfa/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Eve zorla girdi, genç kızı taciz etti, serbest bırakıldı 

SONRAKİ HABER

Yenikapı-Otogar ve Yenikapı-Kirazlı metro seferleri başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...