15 Temmuz 2017 10:33

Antika radyo ve gramofon evi

Tarsus'ta yaşayan Eyüphan Eyüpoğlu, işyerinin üst katını ‘eski radyo ve gramofon evi’ne dönüştürdü.

Paylaş

Mersin’in Tarsus ilçesinde yaşayan Eyüphan Eyüpoğlu, antika eşya merakını geliştirerek işyerinin üst katını ‘eski radyo ve gramofon evi’ne dönüştürdü.

258 eski radyo, 18 gramofon, müzik setleri, kartuşlu araba teypleri, makaralı teyp, radyonun icadından önce 1900 ve 1910 yılları arasında kullanılan 1 fonograf, 20 binin üzerinde ilk gün zarflı, damgalı- damgasız ve z serili yerli-yabancı pul, kapı kilitleri ve saat çeşitlerinden oluşan  eşyaların bulunduğu sergi, ziyaretçilerin de yoğun ilgisiyle karşılaştı. 80 yıllık bir kapıyı serginin giriş bölümüne yerleştiren Eyüpoğlu, hayalinin sergisini müzeye dönüştürmek olduğunu söyledi. Eyüpoğlu şunları anlattı: “20 yıl önce annemin bana verdiği bir radyo ile yola çıkmıştım, ama son yıllarda yavaş yavaş arttırarak bu ürünleri bir araya getirebildim. Artık burası dar gelmeye başladı. Daha geniş bir mekanda ürünleri sergilemek için destek bekliyorum. Şu an müze diyemiyorum ama sergi olarak ifade ediyorum, hayalimde alınacak izinle eserlerimi sergileyeceğim büyüklükte adıma ait müze var.”

TÜMÜ ÇALIŞIYOR

Sergiyi görmeye gelenleri büyük bir keyifle gezdirdiğini belirten Eyüpoğlu, eşyalarıyla ilgili şu bilgileri verdi: “Meraklıları bizzat kendim gezdiriyorum. Sergime hediye ürünler verenler oluyor. Ben de hediye edenlerin isimlerini yazarak bu ürünlere dahil ediyorum. Her birisi binin üzerinde kalem, maskot ve kibritim var. 1983 yılından bu yana Filateli (Pul koleksiyonculuğu) üyesiyim, 20 bin pulu bu sayede sergime dahil edebildim. Koleksiyonumda çok sayıda ülke ve spor takımlarının rozetleri, ülkelere ait çanlar, taş plaklar var. Ziyarete gelen yaşlı insanlar, geçmişte bu ürünleri kullandıkları için hatıraları canlanıyor, gözleri doluyor ve ağlıyorlar. ‘Bunu kullanmıştım’ diyenlerin sayısı çok fazla. Onlara mazide bir yolculuk yaptırmaktan mutlu oluyorum. Genç nesil de bu ürünleri görünce hayretlerini gizleyemiyor. Onların şaşkınlığı da hoşuma gidiyor. Sergimin en büyük özelliği ise ürünlerin çalışıyor ve sağlam olmasıdır, çalışmayan bozuk hiçbir ürünü sergilemiyorum.” (Mersin/DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Sarımsaklı plajında şezlong ve şemsiyelere müdahale

SONRAKİ HABER

İrgil: ÖSYM Neden her sınavda bir skandala imza atıyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...