14 Temmuz 2017 09:17

Tuğçe Uludağ'ın katili ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı

25 yaşındaki Tuğçe Uludağ’ı öldürmekten yargılanan Aykut Ertunç ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Aile ise 'ağırlaştırılmış müebbet' talep ediyor.

Paylaş

Bursa’nın Gemlik ilçesinde, 25 yaşındaki Tuğçe Uludağ’ı pompalı tüfekle vurarak öldürmekten yargılanan 31 yaşındaki Aykut Ertunç, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Tuğçe Uludağ'ın annesi Tülay Uludağ, "Ona ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmeliydi. Karara itiraz edeceğiz" dedi.

Olay, 2015 yılının aralık ayında Bursa’nın Gemlik ilçesi Umurbey Mahallesi'nde meydana geldi. Çiftçilik yapan Aykut Ertunç, kendisini reddeden Pamukkale Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölümü mezunu Tuğçe Uludağ'ı, evine giderken tüfekle ateş ederek öldürdü. Ertunç daha sonra aynı tüafekle kendi karnına ateş etti. Ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede tedavi edilen Ertunç mahkemece tutuklandı. 

'TERSLEYİNCE TÜFEĞİMİ ALIP ATEŞ ETTİM'

Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakkında ‘tasarlayarak öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle dava açılan Aykut Ertunç’un yargılamasına devam edildi. Ertunç daha önce verdiği ifadesinde şöyle dedi:

“Tuğçe ile bir buçuk yıldır arkadaşız ve bunu resmileştirmek için aileler görüştü. Tuğçe, ardından benimle kgörüşmek istemediğini söyledi. Olay günü Gemlik’te ayak üstü görüştük. Yine olmayacağını tekrarladı. Ben de iki kutu bira aldım. İçerek Umurbey Mahallesi'ne arkadaşlarımı görmeye gidiyordum. Gemlik Avcılar Kulübüne üye olduğum için sürekli arabamda tüfek bulunuyordu. Tuğçe'nin evinin yakınına aracımı park ettim. Tuğçe'nin gece saat 21.00 sıralarında otobüs durağından evine doğru yürüdüğünü gördüm. Arabadan indip yeniden konuşmak istedim. Tersleyince tüfeğimi alıp evine yürümekte olan Tuğçe'ye önce seslendim, sonra ateş ettim. Sonra zeytinlikte canıma kıymak istedim."

Aykut Ertunç, karar aşamasına gelen duruşmada son söz olarak, "pişmanım" dedi.

İNDİRİM 

Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti Aykut Ertunç'a ömür boyu hapis cezası verdi.

Duruşmada hazır bulunan Tuğçe Uludağ'ın annesi Tülay Uludağ, "Ona ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmeliydi. Avukatımız aracılığı ile bu karada itiraz edeceğiz" dedi. (Bursa/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Mersin’de reklam panosunu kapatıyor diye ağaçları kestiler

SONRAKİ HABER

Başakşehir'in Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Club Brugge

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...