13 Temmuz 2017 03:37

Gülmen ve Özakça 'Yaşıyor mu?' diye kontrol ediliyormuş

Açlık grevindeki tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın, gardiyanlar tarafından 'Yaşıyor mu?' şeklinde kontrol edildiği belirtildi.

Paylaş

İhraç edildikleri işlerine dönmek için başlattıkları açlık grevinin 76’ıncı gününde tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın gardiyanlar tarafından geceleri hayati durumlarına dair kontrol edildikleri öğrenildi.

Bianet'ten Ayça Söylemez'in haberine göre, Gülmen ve Özakça'nın avukatlarından Engin Gökoğlu önceki gün iki müvekkiliyle de Sincan’da görüştü ve durumlarına ilişkin bilgi verdi.

Engin Gökoğlu “Moralleri iyi ama sağlıkları kötü. Artık yürüyemiyorlar, Nuriye görüşe tekerlekli sandalyeyle geldi, mide ve böbreklerinde sorunlar var, bacağında morarma var” dedi.

“Nuriye, kadın gardiyanların her gece hücrelerine gelerek kendisini uyandırdığını anlattı. Bunu neden yaptıklarını sorduğunda da ‘Öldün mü, yaşıyor musun diye kontrole geldik’ cevabını aldığını söyledi.”

“Semih’in hücresine de akşamları 23.00 civarında gidip dokunmadan, uzaktan bakıyorlarmış."

“Sorunun çözümü için adım atmak yerine bunu yapmaları insanlıkdışı. Herhalde sorumluluktan böylelikle kurtulacakları yönünde endişe duyuyorlar. Ama Nuriye ve Semih’in sağlıklarını düşünmüyorlar.”

Gülmen hücrede iki kadın tutuklu ile, Özakça da üç kişlik hücrede bir tutuklu ile birlikte kalıyor. 

Avukat Gökoğlu, iki eğitimcinin de dışarıda kendilerinin taleplerinin kabul edilmesi için yapılan eylemleri yakından izlediklerini anlattı:

“Kulakları dışarıda. Biz de avukatları olarak her görüşte dışarıdaki etkinliklerden bahsediyoruz. Nuriye bugün Tavır dergisi alabilmiş, çok mutluydu.

“Herkese çok selamları var, destek olanlara selamlarını iletiyorlar, Yüksel Caddesindekilere de…” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kilis'te askerlerin kaldığı konteynerlerde yangın cıktı

SONRAKİ HABER

Gazeteci Okay Gönensin hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...