12 Temmuz 2017 10:26

15 Temmuz afişinde ABD askeri kullanıldı!

Cumhurbaşkanlığı'nın 15 Temmuz darbe girişimi için hazırladığı afişte ABD askerinin kullanıldığı ortaya çıktı.

Paylaş

Cumhurbaşkanlığı'nın 15 Temmuz darbe girişiminin 1. yıl dönümü için hazırladığı afişte Körfez Savaşı döneminde çekilen meşhur bir fotoğrafta yer alan ABD askeri tahrif edilerek kullanıldı.

1991'de David C. Turnley tarafından Irak'ta çekilen fotoğrafta yer alan Ken Kozakiewicz, "dost ateşi" sonucu ölen arkadaşının ardından ağlarken görülüyordu.

Detroit Free Press'te yayımlanan fotoğraf, 1992'de World Press Photo ödülüne layık görülmüştü.

Afiş, 15temmuzetkinlikleri.com sitesinde yer alıyor.

Afişler hazırlanırken bu fotoğrafa nasıl ulaşıldığı da merak konusu oldu. Turnley'nin ödüllü fotoğrafı Google'a İngilizce "Crying soldier" yazınca çıkan fotoğraflar arasında yer alıyor.

Ayrıca Odatv'nin haberine göre Google'a "Ağlayan asker" yazıldığında da İnci Sözlük’ün sitesinde “ışid vuruyor töce askeri ağlıyor” başlığıyla, Cumhurbaşkanlığı’nın 15 Temmuz afişlerinde kullandığı fotoğraf görülüyor.

'BEN BU AFİŞTE NİYE VARIM'

Afişlere bir tepki de Arda İlkin Parlak isimli Twitter kullanıcısından geldi. Parlak, "Ben bu afişte niye varım. Açıklama yapacak kimse yok arkadaş" diye yazarak fotoğrafın aslını paylaştı.

AKŞENER'DEN TEPKİ

Öte yandan MHP'den ihraç edilen Meral Akşener de sosyal paylaşım sitesi Twitter adresinden yayımladığı bir mesajda, "15 Temmuz kalkışmasını yapan alçaklar yerine yenik, ezik, çaresiz Türk askeri resmi koymak alçakların ekmeğine yağ sürmektir. Derhal düzeltilmelidir" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ÖDP: OHAL emekçilere saldırının aracı kılındı

SONRAKİ HABER

Kızılçay: Gülmen ve Özakça’nın yaşam hakkı için yürüdüm

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...