09 Temmuz 2017 14:57

'İnsan hakları savunucularını serbest bırakın' çağrısı

Çevirmenler Meslek Birliği, İstanbul Büyükada’daki toplantıları sırasında gözaltına alınan insan hakları savunucularının serbest bırakılmasını istedi.

Paylaş

İstanbul Büyükada’da bir dijital güvenlik ve bilgi yönetimi eğitimi sırasında gözaltına alınan insan hakları savunucularının serbest bırakılması için çağrılar devam ediyor. 

Çevirmenler Meslek Birliği tarafından yapılan açıklamada, gözaltına alınanların biran önce serbest bırakılması istendi. 

Gözaltına alınan arasında bulunan Özlem Dalkıran ve İdil Eser’in birliğin üyesi olduğunun belirtildiği açıklamada, “Başlangıçta suçlarına dair herhangi bir açıklama yapılmazken ardından ‘darbeci’ oldukları yönünde gülünç ve asılsız iddialara maruz bırakıldılar. Kamuoyu tarafından yıllardır tanınan, saygın insan hakları savunucuları olan üyelerimiz Özlem Dalkıran ve İdil Eser’in de aralarında bulunduğu bir grup insan hakları çalışanının gözaltına alınması vicdanları yaralayan, Türkiye’nin geleceği açısından son derece kaygı veren  bir karardır” denildi. 

İnsan hakları savunucuların haksız suçlamalara hedef olduğuna vurgu yapılan açıklamada, “Aralarında üyelerimizin de bulunduğu bu kişilerin, bir hukuk devletinde olması gerektiği üzere derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz” denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Pervin Buldan kaza geçirdi, kolu kırıldı, ameliyata alınacak

SONRAKİ HABER

Sezen Aksu’nun klibinden darbe çıkarttılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...