06 Temmuz 2017 10:33

33 can mezarları başında anıldı

24 yıl önce Sivas’ta Madımak otelinde hayatını kaybeden 33 kişi, Karşıyaka Mezarlığı’nda bulunan Sivas Şehitleri Anıt Mezarında anıldı.

Paylaş

24 yıl önce Sivas’ta Madımak otelinde hayatını kaybeden 33 kişi, Karşıyaka Mezarlığı’nda bulunan Sivas Şehitleri Anıt Mezarında anıldı. Anmada “Adalet yürüyüşünde adalet aranıyor, biz de adalet arıyoruz ve onlara destek veriyoruz” denildi.

Sivas Madımak Oteli'nde 2 Temmuz 1993 tarihinde hayatını kaybeden 33 kişi Ankara Karşıyaka Mezarlığı'nda bulunan Sivas Şehitleri Anıt Mezarı'nda düzenlenen etkinlikte anıldı. Anmaya Sivas katliamında hayatını kaybedenlerin yakınları, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyeleri ve katliamda hayatını kaybeden Gülsüm Karababa'nın kardeşi sanatçı Zeynep Karababa  katıldı.  Anmada, Sivas katliamında hayatını kaybedenler için saygı duruşu yapılırken, ölenlerin isimleri tek tek okundu. Mezarlara karanfiller bırakıldı.

ADALET YÜRÜYÜŞÜ VURGUSU

Burada konuşan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Gani Kaplan, Adalet Yürüyüşünün Türkiye'de bir şeyleri değiştirmesi gerektiğini belirterek, “Canlarımızın güneşi hiçbir zaman batmadı. Onlar mücadelemizde yaşıyor.  Sivas'tan sonra çok açı yaşandı, bunun nedeni katliamı  aydınlatılmamasıydı. Umarım bu adalet yürüyüşünden sonra bir şeyler değişir” dedi. Kaplan,  Sivas katliamı faillerinin halen ortaya çıkarılmadığını ifade ederek, “Sivas'ın karanlık yüzü aydınlanmadan, Türkiye'deki katliamlar aydınlanmaz” diye vurguladı. 

Katliamda hayatını kaybedenlerin ailelerinden Mehmet Gündüz, ölümlerin ardından geçen 24 yılı rağmen acılarının dinmediğini söyledi. Gündüz, “24 yıldır bu acıyı yaşıyoruz, onlar tarihe geçtiler. Türkiye'nin ışığı oldular. Örgütlenmeye ve mücadele etmeye devam edeceğiz. Adalet yürüyüşünde adalet aranıyor, biz de adalet arıyoruz ve onlara destek veriyoruz”dedi. Konuşmaların ardından 68 kuşağının devrimci gençlik önderlerinin mezarları ziyaret edildi. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Karikatürist Galip Tekin hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

TMMOB, SGK’yi protokolü yeniden imzalamaya çağırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...