05 Temmuz 2017 10:28

Kiralık daireyi en çok Bahçelievler, Beylikdüzü ve Pendik’te arıyoruz

Mayıs ayında İstanbul'un en çok kiralık daire aranan ilk 3 ilçesi Bahçelievler, Beylikdüzü ve Pendik oldu.

Paylaş

Emlakjet verilerine göre Mayıs ayında en çok kiralık daire aranan ilk 3 ilçe Bahçelievler, Beylikdüzü ve Pendik olurken, Arnavutköy ve Tuzla 1 ayda kiralık daire araması en çok artan bölgeler oldu. Uygun fiyat, kısa amortisman süresi, ulaşımın kolaylaşması, beyaz yakalıları ve evli çiftleri bu bölgelere yöneltiyor 
 
Yeni nesil emlak bulma sitesi Emlakjet’in Mayıs ayı verilerine göre kiralık dairelerin arama oranı, Nisan ayına göre % 24 yükseldi. Konut sektörünün yüksek sezonu olarak bilinen Eylül ayında kiraların artışa geçeceğinin beklenmesi, bu dönemde başta öğrenciler olmak üzere kiralık ev arayışında olanları yönlendirici bir faktör oldu. Buna bir de son dönemde mevsimsel olarak yazlık kiralık daire arayışı eklendi. 

Kiralık daire fiyatları buralarda daha uygun!

Emlakjet verilerine göre Mayıs ayında en çok kiralık daire aranan ilk 3 ilçe Bahçelievler, Beylikdüzü ve Pendik olurken, Arnavutköy ve Tuzla 1 ayda kiralık daire araması en çok artan bölgeler oldu. Verileri değerlendiren Emlakjet.com Genel Müdürü Gizem Moral Kunter, “Metro, metrobüs ve Marmaray hatlarının yaygınlaşması ve merkeze göre daha makul fiyatlar nedeniyle özellikle yeni evli çiftler Pendik’ten Esenyurt’a kadar farklı lokasyona eskiye göre daha çok yöneldi” dedi. 
 
Kunter’in verdiği bilgiye göre, mega projeler ve gelişen raylı sistemler bu bölgelere ulaşımı kolaylaştırırken bölgelerde emsal değerlerinin düşük olması, merkeze göre yatay yapılaşma imkanı ve arsaların daha ucuza mal edilebilmesi imkanıyla fiyat da daha ulaşılabilir seviyede. Örneğin bugün 1+1 bir kiralık daire fiyatı Beylikdüzü’nde ve Pendik’te en az 800 TL’den, Esenyurt’ta 600 TL’den, Ümraniye’de 1.000 TL’den, Bahçelievler’de 1.100 TL’den, Küçükçekmece, Tuzla ve Maltepe’nin E-5’e yakın kesiminde 700 TL’den başlıyor.” 

Beylikdüzü ve Esenyurt’ta fiyat avantajı önde

Düşük metrekare değerine sahip olan konutlarda kira geri dönüş süresinin kısaldığını, İstanbul’da konut metrekare fiyatlarında artış yaşandıkça kira geri dönüş sürelerinde de yükseliş gerçekleştiğini hatırlatan Kunter, en çok kiralık konut bakılan ilçeler arasında yer alan Beylikdüzü ve Esenyurt’un 17 yıl ile en kısa konut amortisman süresine sahip olduğunu belirtti.
 
Kunter değerlendirmesine şöyle devam etti: “Güneşli, Merter, Basın Ekspres, İkitelli gibi sanayi ve ticaret merkezlerinde çalışanların olmasının yanı sıra ulaşım imkanlarıyla artık Beylikdüzü ve Esenyurt, sadece bir oturma alanı olmaktan çıktı. Kentsel dönüşüm, arsa stoğu, raylı sistem etkisinin yanı sıra yeni havalimanına yakınlık gibi nedenler, uygun fiyatlı konut satın almaya çalışan alıcılar üzerinde pozitif bir etki yaratıyor. Beşiktaş’ta 2.500 TL kira ile iyi bir 2+1 daire zor bulunurken, Beylikdüzü’nde aynı bedelle iyi bir tripleks daireyi kiralayabiliyorsunuz. 1+1 dairede ise oldukça fazla çeşit bulabilmek mümkün.”

Bahçelievler’e ulaşım metro ve tramvayla kolaylaştı

Bahçelievler, kendine has kültürü ve yaşantısıyla İstanbul’un en rağbet gören semtlerinden biri. İlçe, Avrupa Yakasında Bakırköy, Küçükçekmece, Güngören ve Bağcılar ile komşu. Bölgenin sosyo ekonomik derecesi B+ ve Aksaray- Havalimanı metro hattı, Kabataş- Bağcılar tramvay hattı, metrobüs, otobüs ve minibüs seferleriyle bölgeye olan ulaşım oldukça kolay bir şekilde sağlanıyor. Son dönemlerde kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmalarıyla dikkat çeken bölge, prestijli konut projeleri tarafından da tercih ediliyor.

Tuzla havarayla değer kazanacak bölgelerden

Türkiye’nin en büyük marinalarından birine ev sahipliği yapan Tuzla’da, inşaatına çok yakın bir sürede başlanması beklenen metro ve Havaray projeleri, konut fiyatlarını etkiledi. Bu projelerin Tuzla’yı İstanbul’un sınır ilçesi yerine merkezi bir ilçe haline getirmesi bekleniyor. D-100 Karayolu trafiğini rahatlatmak için tasarlandığı açıklanan ve 2 Şubat 2015 tarihinde ihalesi yapılan Havaray projesi, 5 km. uzunluğunda tasarlandı. Hattın Marina – Tuzla Belediyesi arasında hizmet vermesi ve ara istasyonlarda tersane bölgesine de uğrayıp, D-100 Karayolu güneyinde hattın tamamlanması planlanıyor. Bölgede son 3 yıl içerisinde satılık konutların metrekare fiyatlarında % 58, kiralık konutların metrekare fiyatlarında ise % 31 oranında artış olduğu belirtiliyor.

Pendik havaalanı güzergahında olanların markajında

Pendik, şehir merkezinde hala bakir alanlara sahip son noktalardan biri. Kurtköy gibi Türkiye’nin ilk uydukenti olan çok önemli bir nokta ile Sabiha Gökçen Havaalanına yakınlığı büyük önem taşıyor. Maltepe ve Kartal hattında TEM güzergahlarının bile neredeyse tamamen dolu olması ve yeni inşaata elverişli alan bulunmaması nedeniyle hem TEM hem E-5’e yakın olan ilçe, havaalanına kadar uzatılacak metro hattının bu bölgeden geçmesi ile daha da hareketli hale getirecek. Sabiha Gökçen Havalimanı, Gebze Organize Sanayi Bölgesi ve Dilovası sanayi bölgelerinde çalışanların oturum için tercih ettiği bölgelerin başında Pendik geliyor. (ADVERTORIAL)

ÖNCEKİ HABER

Kilise ve manastırları Diyanet'e veren karar iptal edildi

SONRAKİ HABER

'Hayır' bildirisi dağıtan SES üyelerinin davası görülecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...