02 Temmuz 2017 13:41

Kanser hastası tutuklunun ailesinden dayanışma çağrısı

Mide kanseri olan Kemal Avcı'nın ailesi Küba'da tedavi olabilmesi için dayanışma çağrısında bulundu.

Paylaş

Tutuklu bulunduğu cezaevinde mide kanseri olan Kemal Avcı, hastalığının son evresinde. Doktorların yapılacak bir şey olmadığını söylediği Avcı’nın Küba’da tedavi olma şansı olduğu söyleniyor. Fakat maddi sıkıntılardan dolayı çaresiz durumda olan Avcı ailesi, dayanışma çağrısı yapıyor.

18 yaşında siyasi nedenlerle tutuklanan Kemal Avcı (30) dört sene önce tutuklu bulunduğu cezaevinde mide kanserine yakalandı. Edirne Cezaevindeyken ameliyat olan Avcı daha sonra tahliye edildi. Fakat hastalığı tekrar nüksetti. Kemoterapi süreci devam ederken tekrardan tutuklanan Avcı, iki ay Silivri Cezaevinde kaldı. Tedavisi aksatılan, ilaçlarını tam olarak alamayan Avcı’nın durumu daha da kötüleşti. Üç aydır Okmeydanı SSK Hastanesi’nde yatan Avcı, hızla kilo kaybı yaşarken; şu an hiçbir şey yiyemiyor. Sadece su içebiliyor.

OĞLUMUN TEK KURTULUŞU KÜBA’DA

Anne Yeter Avcı, Küba’da tedavi görmesi halinde kurtulabileceğini belirtti. Daha önce pasaport çıkarttıklarını fakat maddi imkansızlıklar nedeniyle Küba’ya gidemediklerini ifade eden Avcı, 30 bin liraya ihtiyaçlarının olduğunu söyledi. Oğlu Kemal Avcı için internet üzerinden başlatılan yardım kampanyası hakkında da konuşan anne Avcı, oğlunun sağlığına kavuşması için dayanışma çağrısında bulundu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Iğdır’da kayısı yüz güldürdü

SONRAKİ HABER

Trans bireyler 'Yasaklı Onur Haftası'nı valiliğe soruyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...