02 Temmuz 2017 13:26

Dünyaca ünlü besteci Theodorakis'ten Gülmen ve Özakça mesajı

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için iktidara çağrı yapan dünyaca ünlü besteci Mikis Theodorakis, 'Ölümün, yaşamı yenmesine izin vermeyelim' dedi. 

Paylaş

Dünyaca ünlü Yunan besteci ve aydın Mikis Theodorakis, 116 gündür açlık grevinde bulunan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça için iktidarı harekete geçmeye çağıran bir mesaj yayınlandı. 

Binin üzerinde bestesi bulunan Theodorakis, sanatçı Zülfü Livaneli aracılığı ile yolladığı mesajda şu ifadelere verdi: "Türkiye Cumhuriyeti yetkililerini Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın hayatlarını kurtarılması için harekete geçmeye davet ediyorum. Bu iki eğitim insanı kaybettikleri işlerini geri alma mücadelesinde, hukukun üstünlüğüne uygun muameleyi hak ediyorlar. Ölümün, yaşamı yenmesine izin vermeyelim." 

MİKİS THEODORAKİS KİMDİR?

17 yaşında müzik ve mücadele hayatına başladı. İtalya'nın Yunanistan'ı işgal girişimine karşı direnişe katılır ve esir düşer. Serbest kaldıktan sonra Nazilerin işgaliyle tekrar direnişe katılır. İşkence görür ve kurşuna dizilir fakat ölmez. Yunanistan Komünist Partisi üyeliği ile birlikte milletvekilliği de yapan Theodorakis, 1967 yılında Albaylar Cuntasıyla üstünde baskılar kurulur müzikleri yasaklanır. Plaklarını ücretsiz olarak cuntaya karşı devrim şarkılarını söylemeye devam eder. Devrim marşları ile tüm dünya tarafından tanınır. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Katar: Türk üssü kapanmayacak 

SONRAKİ HABER

Karpuz üreticisini şimdi de sıcak vurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...