01 Temmuz 2017 17:23

CHP'li Altıok'un Sivas Katliamı soru önergesi iade edildi

CHP'li Zeynep Altıok'un Sivas Katliamı hakkında verdiği soru önergesi, Meclis Başkanı tarafından 'Kişisel ve uzun' olduğu gerekçesiyle iade edildi.

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok'un Sivas Katliamı davası sonrası Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi Meclis Başkanı İsmail Kahraman tarafından 'Kişisel ve uzun' olduğu gerekçesiyle iade edildi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından yazılı olarak yanıtlanması için verilen soru önergesinde "Son dönemde yazılı ve görsel medyada Sivas Katliamı hükümlülerinin cezaevinden gönderdiği mektuplarla “masum olduklarına” ilişkin yaygın bir algı operasyonu yürütüldüğüne tanıklık etmekteyiz. Ayrıca Temmuz 2014 tarihli Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurumu Raporu’nda da sanıkların sorumluluğu perdelenmiş ve tüm kusur kamu yönetimine yüklenmek istenmiştir. Bu çerçevede Bakanlığınız Sivas Katliamı hükümlülerinin daha önce başka katliamların sanıklarının, suikastların katillerinin sessizce torba yasalarla serbest bırakıldığı gibi serbest bırakılmasına dair bir çalışma mı yürütmektedir? Bu algı operasyonlarıyla kamuoyu buna alıştırılmak mı istenmektedir?" diye sordu.

ALTIOK: UZUN SORMUŞUM PARDON

Zeynep Altıok ise Kahraman'ın iade gerekçesine Twitter hesabından "Sivas Katliamı benim özel yaşamım olduğu için! Uzun sormuşum demek. Pardon! Şimdiye kadar soru seçerek önerge yanıtlayanlardan yanıt geldi." paylaşımı ile tepki gösterdi.

MECLİS BAŞKANI KAHRAMAN 'KİŞİSEL VE UZUN' DİYE İADE ETTİ

Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Altıok'un soru önergesini de Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a iletmeden iade etti. Kahraman, 22 Haziran 2017 tarihinde Zeynep Altıok'a ilettiği iade gerekçesinde "TBMM İç Tüzüğünün 96. Maddesine göre soru; kısa, gerekçesiz ve kişisel görüş ileri sürmeksizin, kişilik ve özel yaşama ilişkin konuları içermeyen bir önerge ile açık ve belli konular hakkında bilgi edinmekten ibarettir." ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

 Cemal Canpolat, Kılıçdaroğlu'nu nasıl karşılayacak anlattı

SONRAKİ HABER

Batıkent'te Sivas Katliamı'nda yaşamını yitirenler anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...