27 Haziran 2017 09:19

AB'den Google'a 2.42 milyar avro manipülasyon cezası

Google, alışveriş sonuçlarında rekabet kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle Avrupa Birliği (AB) tarafından 2.42 milyar avro cezaya çarptırıldı.

Paylaş

Arama motoru Google'a, rekabet kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle Avrupa Birliği (AB) tarafından 2.42 milyar avro ceza kesildi. Bu rakam, bugüne kadar pazarı bozmakla suçlanan bir şirkete karşı verilen en büyük para cezası. Google ise yaptığı açıklamada temyiz yoluna gideceklerini açıkladı. 

Rekor cezanın gerekçesi, Google’ın arama sonuçlarını, kendi alışveriş karşılaştırma servislerinin lehine olacak şekilde manipüle etmesi. Google, 7 yıldır süren araştırma sonucunda verilen karara itiraz etti. Ancak karara göre Google’ın rekabet koşullarındaki uygulamalarını 90 gün içinde bitirmesi gerekiyor. Aksi halde Google yeni bir cezayla karşı karşıya kalabilir.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, AB'nin bu kararına nasıl bir tepki vereceği de merak ediliyor.

GOOGLE’DAN AÇIKLAMA

Google konuyla ilgili açıklama yaptı, temyiz yoluna gideceklerini söyledi. Açıklama şöyle: 

“Online alışveriş yaparken siz aradığınız ürünleri kolayca ve hızla bulmak istersiniz, reklamcılar da söz konusu ürünleri tanıtmak ister. Google bu nedenle, kullanıcılarıyla irili ufaklı binlerce reklamvereni her iki taraf için de yararlı olacak yollarla bir araya getiren alışveriş reklamları görüntülemektedir. Bu nedenle saygı duymakla birlikte bugün açıklanan karara katılmıyoruz. Temyiz yoluna gitmeyi düşündüğümüz için Komisyon’un kararını ayrıntılı şekilde inceleyeceğiz ve gerekçelerimizi anlatmaya devam edeceğiz.”(EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kayalıklarda mahsur kalan 2 yavru keçi kurtarıldı

SONRAKİ HABER

Ergene Nehri zehir akmaya devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...