24 Haziran 2017 09:02

Antalya'da Onur Haftası programı açıklandı

Antalya'da Onur Haftası programı Biz Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Araştırmaları Topluluğu tarafından açıklandı.

Paylaş

Mahir DOĞAN
Antalya

Biz Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Araştırmaları Topluluğu, 1'nci Antalya Onur Haftası programını açıkladı.

Evrensel'e açıklama yaparak 1'nci Antalya Onur Haftası programları hakkında bilgi veren topluluk temsilcisi ‘’Biz'ler her yerdeyiz! Cinsiyetçiliğe, heteroseksizme, homofobiye, ayrımcılığa ve nefrete karşı; daha yaşanabilir, daha eşit, daha özgür ve adil yaşam alanlarında buluşmak için bi z de varız. Bizler her bireyin eşit şartlarda olduğu, ayrımcılığa uğramadığı ve her hangi bir şiddet türüne maruz kalmadığı dünya düzeni inancıyla bir araya geldik; 15 Ocak 2017'de gerçekleştirdiğimiz toplantıda oluşumumuza BİZ Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Araştırmaları Topluluğu adını verdik’’ diyerek, her yıl haziran ayının son haftasında dünya genelinde kutlanan LGBTİ Onur Haftası'nı bu yıl Antalya'ya taşıyoruz. Bu çerçevede gerçekleştireceğimiz etkinliklere ''sevginin nefreti yeneceği''ne inanan herkesi bekliyoruz’’ diye konuştu.

BU YILDA GERİCİ FAŞİSTLERİN TEHDİTLERİ SÜRÜYOR

Açıklamanın devamında’’Onur, LGBTİ olmaktan duyulan gurur anlamında kullanılmamakta olup; gizlenen, baskı uygulanan ve belli kalıplar dayatılan, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliklerinin bir varoluş biçimi olarak sahiplenilmesi anlamına gelir. Türkiye'de ilk defa 1993'te Cinsel Özgürlük Haftası olarak kutlanması planlanan Onur Haftasına İstanbul Valiliği izin vermemiş ve yurtdışından gelen konuklar sınır dışı edilmiştir. 2017'de 25. kez düzenlenen İstanbul Onur Haftası Etkinlikleri ve 15. Onur Yürüyüşü bu yıl da gerici faşist grupların tehdit ve hedef göstermelerine şahit olmaktadır’’denildi.

Topluluğun verdiği bilgide 29 Haziran - 1 Temmuz günlerinde gerçekleştirilecek Onur Haftası etkinlikleri panel, atölye çalışmaları ve film gösterimleri ile kutlanacak. 

ÖNCEKİ HABER

Adalet Yürüyüşü 10. gün: Yürüyüş bayrama ayrı anlam katacak

SONRAKİ HABER

Ankara Kadın Platformu Adalet Yürüyüşü'ne katılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa