23 Haziran 2017 18:40

Cumhurbaşkanlığı Arşiv Müdürü'nden ‘silahlanma çağrısı’

Cumhurbaşkanlığı Arşiv Müdürü Muhammet Safi, sosyal medyadan silahlanma çağrısı yaparak, "Her eve bir otomatik tüfek ve 1000 mermi projesi şart" dedi.

Paylaş

Erdoğan’ın arşiv müdüründen ‘silahlanma çağrısı’: Her eve bir otomatik tüfek ve 1000 mermi şart

Ulusal Kanal'dan gazateci Erdem Atay'ın haberine göre; Cumhurbaşkanlığı Arşiv Müdürü Muhammet Safi, twitter hesabı üzerinden herkesin silahması gerektiğini savunan ayrışımcı bir paylaşımda bulundu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın "Savunma alanında, her şeyimizi kendimiz yapmadan bize huzurlu bir uyku yok" tweet’ini alıntılayan Safi “Her eve bir otomatik tüfek ve 1000 mermi projesi şart” ifadelerini kullandı. Safi, gelen tepkiler üzerine tweet'ini sildi ve "Polemiğe gerek yok:)" yazdı.

‘HER EVE BİR OTOMATİK TÜFEK VE 1000 MERMİ PROJESİ ŞART’

Benzer bir çağrı daha önce de kendisinin Osmanlı Ocakları 1453 Genel Başkanı ve Ümmet Ocakları kurucu Genel Başkanı olduğu söyleyen Emin Canpolat’tan gelmişti. Canpolat, Twitter hesabından “Bizimle hareket eden tüm kardeşlerimize duyurumuzdur. Vatan için Bayrak için Erdoğan için silahlanın” çağrısında bulunmuştu.

AKP’li gençliğin silahlanarak ‘milis güçleri’ oluşturması gerektiği yönünde ifadeler kullanılan çağrılarını Melih Gökçek de doğrulamış “Darbe olsun da gelsin beni öldürsünler” diye beklenemeyeceğini savunmuştu. Gökçek “Bunun yasal hale gelmesi için her televizyonda anlatıyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Skandal açıklamayı yapan Safi, daha önce Başbakanlık Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığı görevini yürütüyordu. Bu dönemde Safi’nin, 1 yılda 3 terfi aldığı ortaya çıkmıştı. Muhammet Safi, 2013 yılında Başbakanlık Araştırmacı kadrosuna getirilmiş, ardından şube müdürlüğü koordinatörü yapılmış, 2014 yılı ortalarında da Osmanlı Arşivi Daire Başkanı olmuştu. Safi, Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasının ardından da Cumhurbaşkanlığı Arşiv Müdürü görevine getirilmişti.

Muhammet Safi, aynı zamanda eski AKP Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Safi’nin kardeşi. Aydınlık, ağabey İsmail Safi’nin 2005 yılında hazırladığı doktora tezinde intihal yaptığı ortaya çıkmıştı. Safi, Ankara Üniversitesi’nde hazırladığı ‘tez’i daha sonra kitaplaştırmıştı.

ÖNCEKİ HABER

Pendikli kadınlar Melisa Sağlam için eylemdeydi

SONRAKİ HABER

Antalya'da yaşanan taciz iddiaları Meclis'e taşındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...