23 Haziran 2017 11:52

Yüksel’de işe iade eylemi 227’nci gününde

İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yapmak isteyen İhraç edilen emekçileri polis yine engelledi

Paylaş

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın Yüksel Caddesi’nde başlattığı işe iade eylemi 227’nci gününe girdi. Caddede bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yapmak isteyen grubu polis yine izin engelledi. 

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen kamu çalışanları Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevi eylemleri 107’nci gününe girerek, onlarla birlikte eyleme başlayan kamu çalışanlarının Yüksel Caddesi’ndeki eylemi de 227’nci gününü geride bıraktı. 

İhraç edilen Veli Saçılık ve destekçileri bugün de eylemlerinin adresi olan İnsan Hakları Anıtı’nın önüne gitmek için Konur Sokak’ta biraraya geldi. Eylemcilerin Yüksel Caddesi’ne girmesine izin vermeyen polis sokağı bariyerler ile kapattı. Bariyerlerin önünde “Nuriye Semih işe geri alınsın”, “Emekçiyiz haklıyız kazanacağız” dövizleri taşıyan emekçiler, polis barikatlarının önünde basın açıklaması yapmak istedi. Ancak polisler açıklamaya izin vermeyerek, emekçileri kalkanlarla iterek Konur Sokak’ın ortasına kadar sürükledi. Polislerin engellemesi ve alandan uzaklaştırmasının ardından açıklama yapan Veli Saçılık, “107 gündür açlık grevinde olan Nuriye ve Semih arkadaşlarımız ölüm sınırına gelmişlerdir” dedi. 

‘NURİYE VE SEMİH ÖLÜM SINIRINDA’

Aylardır Yüksel Caddesi’nde eylem yaptıklarını belirten Saçılık, “Bu sokağı, işimizi ve Nuriye ile Semih’in özgürlüğünü kazanana kadar mücadelemizden ve direnmekten vazgeçemeyeceğiz” diye konuştu. 

Polisin tutumunu “keyfi” olarak değerlendiren Saçılık, polisin istediği zaman gaz attığını istemediği zaman gaz atmadığını söyledi. “Polis Konur Sokak esnafını bezdirmeye çalışıyor” diyen Saçılık, son olarak “Biz kazanacağız, mutlaka kazanacağız” dedi. 

Eylemciler basın açıklamasının ardından dağıldı. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Avustralya’dan, Türkiye'ye Gülmen ve Özakça çağrısı

SONRAKİ HABER

Antep’te OHAL bahanesiyle getirilen eylem yasağı uzatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...