19 Haziran 2017 09:35

Gevaş'taki işkence Meclis’e taşındı

HDP, Van Gevaş’ta köylülere yapılan işkenceyi Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'na taşıdı.

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, Van'ın Gevaş ilçesinde 3 köylünün işkence gördüğü fotoğraflarını Meclis İnsan Hakları Komisyonu'na taşıdı. Komisyona bir dilekçe veren Özgökçe, şu ifadelerde bulundu: 

"9 Haziran 2017 günü @fatihtezcan adlı twitter kullanıcısı 19 Haziran 2017 tarihi itibariyle hala erişilebilen şu linkten (https://twitter.com/fatihtezcan/status/873277074722697217) “Van Gevaş Emniyet Müdürlüğü'ne roket atan şahıs yakalandı. Bırakın kendimi öldüreyim diye ağlayıp kafasını duvarlara vururken görüyorsunuz” ifadesiyle işkence gördüğü açıkça belli olan ve Van Valiliği tarafından “terörist” olarak teşhir edilen fakat “sorgularının” ardından serbest bırakılan 3 köylünün fotoğraflarını yayınlamıştır.

Bu bağlamda, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonunun gözaltı merkezlerindeki işkence iddialarına yönelik ihlal iddialarıyla ilgili acil toplantı yapmasını; söz konusu twitter hesabının bu görüntülere nasıl ulaştığını, görüntüleri kimin çektiğini ve servis etmekle amaçlananın ne olduğunu tespit etmek; ayrıca haberde konu edilen durumun komisyon tarafından yerinde incelemek üzere acil bir ziyaret gerçekleştirmesini arz ve talep ederim." (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Enis Berberoğlu'nun tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi

SONRAKİ HABER

Şanlıurfa'da belediye işçisi öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...