18 Haziran 2017 15:54

Semaver Kumpanya 15 yaşında

Semaver Kumpanya, 15’inci senesinde daha önceden sahnelediği “Semaver ve Kumpanya” oyununu yeniden sahnelemeye hazırlanıyor.

Paylaş

Semaver Kumpanya, 15’inci senesinde daha önceden Yavuz Pekman’ın uyarlaması ve Işıl Kasapoğlu’nun rejisiyle sahnelediği “Semaver ve Kumpanya” oyununu yeniden sahnelemeye hazırlanıyor. “Sait Faik ne güzel söylemiş; “Tiyatro demek; kardeşlik demektir, erdem demektir, sevgi demektir” diye... “Biz bunu bir kere daha tekrar ettik... Tekar ediyoruz… Tekrar edeceğiz…” diyerek hem Kumpanya’nın hem de bu oyunun misyonunu dile getiriyor Işıl Kasapoğlu. Sait Faik Abasıyanık’ın aynı adlı eserlerinden Yavuz Pekman tarafından uyarlayan oyunun başrollerinde; Ahmet Kaynak, Burcu Doğan, Mustafa Kırantepe, Serkan Keskin ve Selen Şenay yer alıyor. 

HER ŞEYE RAĞMEN TİYATRO

Oyunun konusu ise şöyle: “1940’lı yılların ikinci yarısında, savaştan çıkan toplumumuzun yorgun ve yoksullukla döneminde geçmektedir. Tiyatro tarihimizde yaşanan zorlukları anlatan Semaver ve Kumpanya oyununda ‘Her şeye rağmen tiyatro’ diyen gezici bir kumpanyanın hayat dolu öyküsü anlatılmaktadır. Tarihin neresinde dururlarsa dursunlar, hayatta istedikleriyle uğraşan, istedikleri için savaşan insanlara dair küçük bir öykü.” (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Gabriel: Deniz Yücel davasında AİHM kararını bekliyoruz

SONRAKİ HABER

‘Bir şirketin obur karnını doyurmak için erler zehirleniyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...