18 Haziran 2017 13:09

İstediğimiz yurt bu değil

"Devlet yurdu diyoruz ama Osmanlı ideolojisini yaymaya çalışan bir cemaat yurdundan farksız."

Paylaş

Adana Sümer Erkek Öğrenci Yurdu’ndan Öğrenciler

Merhaba Genç Hayat okurları. Bizler Çukurova Üniversitesi’ni kazanıp Adana’ya gelen öğrencileriz. Burada 3 aylık yaz tatilinde kullanmayacağımız ancak ücretini yatırmak zorunda olduğumuz bir devlet yurdunda kalıyoruz. Devlet yurdu diyoruz ama Osmanlı ideolojisini yaymaya çalışan bir cemaat yurdundan farksız. Yurttan biraz bahsedecek olursak; haftanın belli günlerinde yurt yönetimince dini (müslümanlık adı altında sünnilik mezhebine uygun) etkinlikler düzenleniyor ve sık sık Osmanlı padişahlarının hayatı ve fetih buluşmaları adı altında son derece ırkçı-mezhepçi kişiler üzerinden etkinlikler düzenleniyor. Bazı etkinlikler için yurttan servisler kaldırılarak arkadaşlarımız etkinliklere götürülüyor. Son yılların modası haline gelmiş şovenist dizilerin yayınlandığı günlerde ise kantin televizyonunda bu diziler dışında başka programlar izleyemiyoruz.

Yurt yemeklerine gelecek olursak arkadaşlarımızın geneli her gün aynı yemeklerin çıkmasından şikayetçi ve devlet tarafından verilen yemek yardımını ise yetersiz buluyor.

Şimdi Ramazan ayındayız. Bundan önce yurda son giriş saati 23:00’dı. Bu ayda ise 00:00 yapıldı.

Bilimsel eğitim almak için geldiğimiz üniversitelerde ve kalmaya mecbur olduğumuz yurtlarda gerici ideolojilerin egemenliği altında yaşamak istemiyor, nitelikli ve özgür düşünce ortamının hakim olduğu yurtlarda kalmak istiyoruz.

ÖNCEKİ HABER

“Haziran’da ölmek zor”

SONRAKİ HABER

Trafik magandaları bisiklet yolunu işgal etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...