18 Haziran 2017 13:07

“Haziran’da ölmek zor”

Haziran’da yitirdiğimiz şair ve müzisyenleri andığımız bu etkinlikle beraber aramızda yepyeni arkadaşlarımız var.

Paylaş

Dilara ÇELİK

Edanur DÖNMEZ

Maltepe Gençlik Kültürevi

 

Maltepe Gençlik Kültürevi’nde; atölyelerimizle, neşemizle ve en önemlisi gençliğimizle yine bir aradayız. Emeğimizle ilmek ilmek ördüğümüz Maltepe Gençlik Kültürevi’nin kapısı, test çözmekten bunalmış, LYS stresi ile yanıp kavrulmuş, staj derdinden eriyip bitmiş her gence açık. Bizi olabildiğince kültür sanattan uzaklaştıranlara karşı atölyelerimizde tiyatroyla, edebiyatla, müzikle besliyoruz ruhumuzu. Şimdilerde bu sene üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz “Haziran’da Ölmek Zor” etkinliğimize hazırlanıyoruz. Haziran’da yitirdiğimiz şair ve müzisyenleri andığımız bu etkinlikle beraber aramızda yepyeni arkadaşlarımız var.

KENDİMİZİ SAHNEYE AİT HİSSEDİYORUZ

Tüm arkadaşlarımız adına söylemek gerekirse kendimizi sahneye ait hissettiğimiz için, sahne içinde kendi benliğimizi bulup dokunabiliyoruz. Orada bulunduğumuzda kendimizi rahat ve özgür hissediyoruz. Bu sebeple tiyatroya olan düşkünlüğümüz daha çok artıyor... Arkadaşlarımızın Haziran’da ölen şairleri anmak için “Haziran’da Ölmek Zor” adlı bir sokak oyunu düzenleyeceklerini duyduk ve bu faaliyette yer almak istedik. Düşünecek olursak böyle bir projede yer almanın bizce önemi çok büyük. Bizler bilgili gençlerin, yaşıtlarımızın her zaman sesini duyurabilmesinden yanayız. Böyle güzel bir ortamın da bu gibi düşüncelere müsait olduğunu düşünüyoruz. Elimizden geldiği kadar buradaki arkadaşlara yardımcı olmak istiyoruz.

Tiyatrodan bir arkadaşımız sayesinde Maltepe Gençlik Kültür Evi’nde olan genç arkadaşlarımızla tanıştık, haziranda ölen şairlerimizi anmak için projeleri olduğunu öğrenince bu faaliyet içinde yer almak istedik... Öncelikle dediğimiz gibi gençlerin her zaman sesini duyurabilmesinden yanayız ve bununla birlikte, mühim noktalar üzerinde durduk. Bu sebeple bir araya gelmiş olduk. Bizlerde kendimize farkındalık yaratıp yardım etmek istedik. Bundan 10 sene sonra hatırlayacağımız en güzel anılar arasına Maltepe Gençlik Kültür Evi’ni de eklemek istedik.

BİRLİKTE BİR ŞEY YAPMANIN KEYFİ

Öncelikle orada bir amaç için bulunan insanlar sıcakkanlı, bilgili ve duyarlı. Böyle güzel insanların bizlere çok şey katacaklarına inanıyoruz. Burada müziklerle, edebiyatla ilgilenen arkadaşlarımız var. Bir araya geldiğimizde müzik dinletileri yapıp, ileride yapacağımız projelerden bahsediyoruz. Onlar da bizlere önceki deneyimlerinden söz ediyorlar. Sanat dallarında uğraş içinde olan gençlerin daha çok yaygınlaşması ve bu konuda bizimde katkımız olabilmesi için Maltepe Gençlik Kültür Evi’ni tanıtmayı, topluma daha çok yaymayı amaçlıyoruz. Ortak bir günde buluşup projede yer alan herkesin fikir ve düşünceleri senaryonun akımı için alındı. Buluşma günleri her arkadaşa uygun olarak belirlendi. İlk olarak haftanın 3 günü prova yapmak için Maltepe Gençlik Kültür Evi’nde toplanma kararı aldık. Sıkı bir disiplin ve ciddiyetle provalarımızda ilerliyoruz. Provalarda senaryonun üstüne ekleyip çıkaracağımız noktalar oluyor, herkesin fikrini alıp amacımıza en doğru şekilde yansıtabileceğimiz fikirlerde karar kılıyoruz ve tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte güzel bir sonuç elde edebileceğimize inanıyoruz.

Üzerinde çalışmış olduğumuz “Haziran’da Ölmek Zor” adlı etkinliğimizde yer alan bütün gençlerin emek verdiği, zaman ayırdığı, kafa yorduğu, üstüne devamlı yenilikler eklendiği bir projede çalışıyoruz. Bu kadar çaba sarf ediliyor ve bizlerde emeklerimizin karşılığını izlemeye gelecek olan seyircilerin alkışlarından alacağımızı umuyoruz. 1 Temmuz Cumartesi günü tüm gençleri Maltepe Gençlik Kültürevi’nde “Haziran’da Ölmek Zor” etkinliğimize bekliyoruz!

ÖNCEKİ HABER

Şiir yazanın değil, ihtiyacı olanındır

SONRAKİ HABER

İstediğimiz yurt bu değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...