18 Haziran 2017 12:53

Saha içi, saha dışı

Haftanın spor gündemi.

Paylaş

SUALTI RAGBİSİ NEDİR ?

Sualtı ragbisi, fiziksel dayanıklılığa dayanan ve aslında ragbi ile adı dışında ortak noktası olmayan bir spordur.

Sualtı Ragbisi’nde bir takım toplam 11 kişiden oluşur. 6 kişi suda ve 5 kişi değişme hattındadır. Oyun 6’şar kişiden 15 dakikalık iki devre olarak oynanır. Oyunda 1 su üstü hakemi 2 tane de tüplü sualtı hakemi olmak üzere toplam 3 hakem bulunur. Oynanan havuzun derinliği 3.90m ile 5.50 m arasında olmalıdır.

Oyunda oynanan top dışı zımpara edilmiş, içi 5 litrelik tuzlu suyla doldurulmuş özel bir toptur. Bu top dipte atılınca 3-4 m gitmektedir. Potalar oyun sahalarının karşılıklı diplerinde bulunur. Maçta faul yapan sporcu 2 dakika ceza alır ve süre boyunca kenarda bekler. Bir maçta 3 defa 2 dakika cezası alan oyuncu maçtan atılır. Penaltı atışında ise oyuncu 45 saniye içinde gol atmalıdır. Oyuna başlarken oyuncular duvara dokunarak başlar. Duvara dokunmadan başlayan oyuncu 2 dakika ceza alır.

Sualtı Ragbisi’nde malzeme olarak palet, maske ve snorkel kullanılır. Aynı zamanda oyuncular tanınmak için numaralı su topu başlığı takar.

NAZİ SELAMINA ÖMÜR BOYU YASAK

İngiltere Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, geçen Mart ayında Almanya'nın Dortmund kentinde İngiltere ve Almanya milli takımları arasında oynanan ve İngiltere'nin 1-0 kaybettiği hazırlık karşılaşmasında Nazi selamı verdiği tespit edilen iki İngiliz taraftarın ömür boyu stadlara girmesinin yasaklandığını belirtti.

SUUDİ FUTBOLCULARIN SAYGISIZLIĞI!

Dünya Kupası Elemeleri'nde Avusturalya ile Suudi Arabistan arasında oynanan maçta Londra'daki terör saldırısında hayatını kaybeden 8 kişi için saygı duruşu gerçekleştirildi. Suudi Arabistan takımının büyük bölümü saygı duruşuna katılmadı. Maç öncesi Asya Futbol Federasyonu saygı duruşuna izin vermiş, Suudi yetkililer ise karara itiraz etmişti. Bu görüntü, 10 Ekim Katliamı’ndan sonra Konya’daki milli maçta gerçekleştirilen saygı duruşunda bir grup taraftarın ıslıkladığı ve slogan attığı anları akıllara getirdi.

BEŞİKTAŞLI TARAFTARDAN ÜZÜCÜ HABER

Beşiktaş’ın İstanbul Boğazı’ndaki şampiyonluk kutlamalarında yaşanan tekne kazasında yaralanan taraftarın sağ bacağını kaybettiği öğrenildi. Kazada iki bacağından yaralanan Samet Bakan, dün sabah sağ bacağının durumunun kötüye gitmesi sonucunda ikinci kez ameliyata alındı. Bakan’ın sağ bacağının dizden aşağısı kesildi.

KATAR KRİZİ FUTBOLA SIÇRADI,

BARCELONA FORMASINA YASAK!

Körfez'de ki Katar krizi giderek büyürken bu kez Birleşik Arap Emirlikleri, ülkede Barcelona forması giyenlere 15 yıla kadar hapis cezası verileceğini duyurdu. Emirlik, Barcelona futbol takımının formasındaki sporsorun Katar Havayolları olduğunu hatırlatarak bunu giyen ve taşıyanların tutuklanacaklarını ve 15 yıla kadar hapis cezası ile yargılanabileceğini belirtti.

ÜLKE SPORUNDA GÜNDEM KAVGA-DÖVÜŞ!

A Milli Futbol Takımı'nın Makedonya ile golsüz berabere kaldığı maçın ardından kafilenin dönüş yolculuğunda, basın mensuplarının da yer aldığı uçağın havalanmasından kısa süre önce, Milli Takım'ın kaptanı Arda Turan takım içindeki prim gerilimi hakkında yazdığı haberler nedeniyle gazeteci Bilal Meşe'ye saldırdı.

Arda Turan yaşanan olayın ardından bir basın toplantısı düzenleyerek milli takım kariyerini noktaladığını açıkladı. "Pişman değilim, kendimi kuş gibi rahatlamış hissediyorum, o yapanların hangisini görürsem göreyim, aynı tepkiyi göstereceğim" dediği basın toplantısı odasına girdiği sırada gazeteciler toplantıyı protesto ederek salondan çıktı. Boş salona konuşan Arda'ya sadece birkaç takım arkadaşı eşlik etti.

Olayın ardından futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen Arda Turan’a destek vererek "Arda adamlığıyla benim gözümde kahramandır" dedi. Spor Yazarı Bağış Erten ise aynı spor kanalında çalıştığı Rıdvan Dilmen’i eleştirdi: "Adamlık diye bir kriter çıktı Türkiye’de. O kriteri kim koydu, niye koydu bilmiyorum ama bu ülkenin yarısı kadın!” Bağış Erten Arda Turan için de “Bunu yapanların Türkiye’de para kazanmaması gerekiyor. Arda’yı tanırım, arkadaşımdır ama bunların nesini savunabilirim?” ifadelerini kullandı.

Emre Belözoğlu’nun basın tribününe el hareketi yapması, Volkan Demirel’in Vedat Danacı’yı evinden aldırmakla tehdit etmesi, Burak Yılmaz’ın otobüs şoförünün üstüne yürümesi, Gökhan Töre’nin takım arkadaşına silah çekmesi, Aziz Yıldırım’ın rakip takım başkanını tokatlaması, Başakşehirsporlu futbolcuların muhabir dövmesi… Ülke futbolunun gündemi ne yazıkki uzun zamandır bu tür hadiselerle meşgul.

ÖNCEKİ HABER

Nezarethanede şüpheli asker ölümü

SONRAKİ HABER

Taksi göndermeyen durağa maytap attı: 2 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...