17 Haziran 2017 08:57

2 kadını öldüren polise 50 yıl 10 ay hapis cezası

Bursa'da nişanlısı Sevda Uysal'ı ve Uysal'ın annesini öldürdüğü gerekçesiyle tutuklu yargılanan polis Abbas Usta, 50 yıl 10 ay hapis cezası aldı.

Paylaş

Bursa'da nikah günü, nişanlısı 42 yaşındaki Sevda Uysal ile annesi 75 yaşındaki Ayşe Şahin'i tabancayla öldürdüğü gerekçesiyle tutuklu yargılanan 42 yaşındaki polis Abbas Usta'ya verilen 50 yıl 10 ay hapis cezasını Yargıtay, karar duruşmasına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatının katılmaması gerekçesiyle usulden bozdu. Yeniden hakim önüne çıkan Usta, bakanlık avukatının hazır bulunduğu duruşmada yine aynı cezaya çarptırıldı.

Bursa'da 2015 yılının haziran ayında gerçekleşen olayda, Emniyet Müdürlüğü Hassas Bölgeleri Koruma Şube Müdürlüğü emrinde çalışan ve Bursa Valiliği binasında görevli olan polis memuru Abbas Usta, Sevda Uysal ile evlilik kararı aldı. İddiaya göre Usta, nikah yapacağı gün kıskançlık nedeniyle tartışma başlattı. Sevda Uysal'ın Ortabağlar Mahallesi 6'ncı Çelik Sokak'ta bulunan işyerine giden Usta, Sevda Uysal ile yanında bulunan annesi Ayşe Şahin'i öldürüp teslim oldu.

Hakkında 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde iki kez ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanık Abbas Usta, yaptığı savunmada, o gün nikah yapacaklarını belirtip, "Sevda son anda işyerine gitmesi gerektiğini bana söyledi. Gittikten sonra dönmedi. Cep telefonu ile ulaşamadım. Çalıştırdığı yere gittiğimde yanında annesi ve aralarında ilişki olduğunu bildiğim Tamer U. vardı. Sevda, daha önce yanında bulunması için kendisine verdiğim tabancayı Tamer'e uzatıp, 'Onu öldür hepimiz kurtulalım' dedi ve birlikte bana saldırdılar. Yaşanan arbede de Sevda'yı ben, annesini ise Tamer öldürdü" dedi.

Mahkeme heyeti suçunu sabit gördüğü Abbas Usta'yı cinayetler nedeniyle 50 yıla, Tamer U.'ya iftira attığı için de 10 ay olmak üzere toplam 50 yıl 10 ay hayis cezasına çarptırdı.

YARGITAY CEZAYI BOZDU, AYNI CEZAYA ÇARPTIRILDI

Abbas Usta'ya verilen cezayı Yargıtay, karar aşamasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın avukatının bulunmaması nedeniyle usulden bozdu. Tekrar yargılamaya başlanan Uysal, bu kez avukatın bulunduğu duruşmada yine 50 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

CHP İzmir'de de 'adalet yürüyüşü'ne başladı

SONRAKİ HABER

Sulama kanalında elleri bağlı erkek cesedi bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...