16 Haziran 2017 10:58

Corbyn: Mağdurlar zenginlerin evlerine yerleştirilsin

İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn Londra yangınında evsiz kalanlar için ‘zenginlerin boş evlerine yerleştirilsin’ açıklaması yaptı.

Paylaş

İngiltere’nin başkenti Londra’daki yangın faciasında ölenlerin sayısının 60’ı geçebileceği açıklanırken İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn, yangın nedeniyle evsiz kalanlar için “Mağdurlar zenginlerin boş evlerine yerleştirilsin” açıklaması yaptı. 

Londra’nın en zengin bölgelerinden biri olan Kensington’da bulunan ve yoksul emekçilerin yaşadığı 24 katlı Grenfell Tower’daki yangın faciası tartışılmaya devam ediliyor. İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn, yang mağdurlarını ziyaret etti. 

BOŞ LÜKS KONUTLAR KABUL EDİLEMEZ!

Telegraph gazetesinin haberine göre, Corbyn, yangın mağdurlarının zenginlerin boş bekleyen konutlarına yerleştirilmesini istedi. İşçi Partisi Lideri, “Yangının meydana geldiği bölge, sanırım tüm ülkenin en yoksul bölgesi” dedi ve yangın mağdurlarnın konut sorununun aynı bölgede çözülmesi gerektiğini söyledi. Corbyn, “Evsizler ve yoksullar yaşayacak yer ararken Londra’da lüks binaların ve lüks katların boş beklemesi kabul edilemez. Bu sorunları tartışmamız lazım” dedi. 

İngiltere’nin Muhafazakar Partili Başbakanı Theresa May’in mağdurları henüz ziyaret etmemesi ve bölgede sadece itfayeciler ve resmi yetkililerle görüşmesi tepki çekti.

BELEDİYE BAŞKANINA TEPKİ GÖSTERDİLER

Öte yandan Londra’nın İşçi Partili Belediye Başkanı Sadiq Khan ise yangın bölgesini ziyaretinde öfkeli kalabalığın tepkisiyle karşılandı. Bir genç, belediye başkanına “Kaç çocuk öldü? Bu konuda ne yapacaksınız?” diye tepki gösterdi. Khan ise, “İnsanlar haklı olarak öfkeliler, öfkelerini ve yanıt bekleyen taleplerini paylaşılorum” açıklaması yaptı. (DIŞ HABERLER)


 

ÖNCEKİ HABER

Sakarya'da Suriyelilere saldırı: Evleri bastılar

SONRAKİ HABER

MP5'li paylaşım yapan AKP’li serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...