16 Haziran 2017 06:41

Rusya: IŞİD Lideri Bağdadi'yi öldürmüş olabiliriz

Rusya, IŞİD Lideri Ebubekir el Bağdadi'nin hava saldırılarında öldürülmüş olabileceğini söyledi.

Paylaş

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus güçlerin, geçen ay sonunda Rakka'nın güneyine düzenlediği bir hava saldırısında IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi'yi öldürmüş olabileceğini ve bu bilgiyi doğrulamaya çalıştıklarını açıkladı.

Sputnik'in yansıttığı Bakanlık açıklamasına göre, Rus hava güçleri, IŞİD liderlerinin, örgüt militanlarının Rakka'dan ayrılacağı yolları tartışmak için toplandığı bir komuta merkezine 28 Mayıs gecesi hava saldırısı düzenledi.

Açıklamada, "Bağdadi'nin bu toplantıda olduğu ve öldüğü bilgisini çeşitli kanallar üzerinden doğrulamaya çalışıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Açıklamaya göre, Su-35 ve Su-34 uçaklarının TSİ 00.35 ve 00.45 saatleri arasında düzenlediği hava saldırılarında, IŞİD'in 'askeri konseyi'nde yer alan üst düzey komutanlar ile 300 militan öldürüldü.

Bakanlık yetkililerine göre, söz konusu hava saldırılarında öldürülen IŞİD militanları arasında Rakka emiri olarak anılan Ebu el Hacı el Mısri, Rakka'nın bir bölümünü kontrol eden İbrahim el Haef el Hac ve örgütün güvenlik servisinin yöneticisi Süleyman el Şayah da yer alıyor.

Açıklamada ayrıca, söz konusu hava operasyonları konusunda aynı bölgede hava saldırıları düzenleyen ABD'nin önceden bilgilendirildiği de belirtildi.

RUSYA, SALDIRININ GÖRÜNTÜSÜNÜ YAYINLADI

Rusya Savunma Bakanlığı, Bağdadi'nin öldürüldüğü düşünülen saldırıya dair uydu görüntüsünü de paylaştı.

Suriye devlet televizyonu da 11 Haziran'da yaptığı açıklamada IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi'nin Rakka'da bir hava saldırısında öldürüldüğü iddia etti. Rakka'da dün gece yoğun hava saldırıları düzenlenmişti.

IŞİD, henüz iddialara ilişkin bir açıklama yapmadı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

'KCK İstanbul ana davası'nda avukatlar duruşmayı terk etti

SONRAKİ HABER

Marmaris'ten 'Adalet Yürüyüşü'ne destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...