15 Haziran 2017 18:10

İnanç Özkeskin’in vurulduğu evde kurşun izi yok

Polisler tarafından yapılan ev baskında öldürülen İnanç Özkeskin’in avukatları Özkeskin’in vurulduğu evde kurşun izine rastlamadıklarını söyledi.

Paylaş

Polisler tarafından yapılan ev baskında öldürülen İnanç Özkeskin’in vurulduğu yerde kanlar olduğu gibi duruyor. Evde herhangi bir kurşun izinin bulunmuyor

Özel harekat polisleri tarafından evine yapılan baskınla öldürülen İnanç Özkeskin ailesinin avukatları, olayın yaşandığı Acıbadem’deki eve gelerek incemeler de bulundu. Evin çelik kapısının kırıldığı ev, polislerce dağıtıldığı görüldü. Yine kapı duvarının polislerce yıkıldığı görüldü. Özkeskin’in kaldığı odada ise halılar üzerinde kan lekeleri olduğu gibi duruyor. Evde her hangi bir yerinde kurşun izinin yok

Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Günay Dağ, Özgür Yılmaz ve kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şube Başkanı Gökmen Yeşil, evde yaptıkları incelemede herhangi bir çatışma izine rastlamadıklarını söyledi. 

‘HER ŞEY BEŞ DAKİKA İÇİNDE YAŞANMIŞ’

Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Günay Dağ, İnanç Özkeskin’in annesi Güneş Ayşe’nin vermiş olduğu bilgiye göre; evin kapısının koçbaşı ile kırıldığı sırada “durun kapıyı açıyorum” dediğini, buna rağmen kapının kırıldığını aktardı. Dağ, kapının kırılmasıyla silah dipçiği ile birlikte özel harekat polislerinin ellerinde bulunan silahlar ile anneyi ittiği ardından 91 yaşındaki Alzhemier hastası babası Nevzat Özkeskin’i silah dipçiği ile darp ettiğini aktardı. Olayın tek görgü tanıklarından olan annenin anlatımlarına dayandırdığı konuşmasında Dağ, “Polislerin ellerinde olası bir çatışmada kendilerini korumak için taşıdıkları kalkanları bırakarak ellerindeki uzun namlulu silahlar ile İnanç Özkeskin’in bulunduğu odaya gittiklerini ardından ise üç el ateş ettiklerini bize aktardı” dedi. 

Dağ, Dilek Doğan, Günay Özarslan da olduğu gibi aynı senaryonun İnanç Özkeskin’in öldürülmesinde de işlendiğine dikkat çekti.

Dağ, dosyada gizlilik kararı olduğunu ve her hangi bir bilgiye ulaşamadıklarını kaydederek, “O gün nöbetçi savcı ile görüştük, operasyondan bilgisi olmadığını bize söyledi. Eğer iddia ettikleri gibi çatışma olmuş olsaydı, ellerinde var olduğunu iddia ettikleri görüntüleri iddialarını güçlendirmek için gösterirlerdi. Evde herhangi bir çatışmaya ilişkin kanıt yok. Annenin anlatımına göre bir silah da yok. Yaşananlar gösteriyor ki ortada bir katliam var. Operasyonu yapan polis isimlerinin daha geçen gün ‘Özel Harekat Barışı Destekleme ve Koruma Misyonlarında Görev Yapan Personel’ olarak değiştirildi ve o personel İnanç Özkeskin’i katleden personeldir. Arkalarında siyasal iktidar var. Artık tüm devrimcileri, muhalifleri hedef alıyor. Hepimiz ölü ele geçirilecek kişiler haline dönmüş olduk” diye konuştu. 

‘EN BAŞINDAN BERİ HÜKÜM VERİLMİŞ’

Dağ’ın ardından konuşan KHK ile kapatılan ÇHD İstanbul Şube Başkanı Gökmen Yeşil de İnanç Özkeskin’in annesinin anlatımlarına göre silahlı çatışmanın yalan olduğu ortada olduğunu belirterek "Elinde silah olsa bile polisin görevi öldürmek değildir. Ama en başından beri hüküm verilmiş ve katliama gelinmiş. Bunu Dilek Doğan’da gördük, Dilan Kortak’da gördük, Kürt illerinde gördük. ÇHD olarak davanın takipçisi olacağız” dedi. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Barbaros Muratoğlu tahliye edildi

SONRAKİ HABER

Sinop'ta 'Adalet Nöbeti' için toplanıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa