15 Haziran 2017 08:48

'Kürt işçiler neden lince maruz kalıyor?'

HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş Ankara'nın Nallıhan ilçesinde Kürt işçilere yönelik linç girişimi Meclis gündemine taşıdı. 

Paylaş

Ankara'nın Nallıhan ilçesinde Kürt işçilere yönelik linç girişimi Meclis gündemine taşındı. 

HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş tarafından verilen soru önergesinde Türkiye'de linç girişimlerinin meşru görülen sıradan olaylara dönüşmeye başladığını belirtti ve “Artan nefret söylemleri ile birlikte Batı illerinde sıklıkla Kürt işçilere yönelik linç girişimi artık bir çok ilde yaşanmaya başlamış, kolluğun bu tür olaylar karşısında saldırganları koruyucu yaklaşımı ise nefret dilinin ve linç girişimlerinin artmasına yol açmıştır” dedi. 

‘LİNÇ, İNSANLIĞA KARŞI SUÇLAR KAPSAMINA ALINSIN’

Yine Meral Danış Beştaş tarafından "linç" suçunun TCK kapsamında "insanlığa karşı suçlar" kapsamında tanımlanması ve zamanaşımına bağlı olmaksızın faillerin yargılanabilmesi için bir kanun teklifi sunuldu ve teklif Adalet Komisyonuna havale edildi. 

Başbakan Binali Yıldırım’ın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde Meral Danış Beştaş şu soruları yöneltti: 

“Neden Kürt işçiler çalıştıkları ve yaşadıkları yerlerde lince maruz kalmaktadır?
Olaylar sırasında yaralanan kişiler ile ilgili olarak failler herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Failler tespit edilmiş midir?
Bireylerin birbirine olan düşmanca tutumu ve linç girişimlerinin önlenmesine yönelik çözüm önerileriniz var mıdır? Bu konuda hangi tedbirlerin alınması gündeminizde olacaktır?
Ankara Nallıhan’da gerçekleşen olaylara ilişkin hangi önlemler alınmıştır?”

NE OLMUŞTU?

Ankara’nın Nallıhan ilçesindeki bir inşaatta çalışmak için Bingöl’den gelen üniversite öğrencisi F.C. ve beraberindeki 7 işçiye ırkçı bir grubun saldırısına maruz kalmıştı. İddialara göre; işçilere demir sopalar ve coplarla saldıran 100 kişilik grup 13 Haziran’da gece saatlerinde de şantiyede kalan Kürt işçileri hedef almış; saldırı sırasında bir işçiyi üçüncü kattan aşağıya atarak işçilere işkence yaptıktan sonra tüm işçileri inşaat dışına çıkartarak İstiklal Marşı okuttukları ifade edilmişti.

Saldırı sırasında kolluk güçlerinin olaya müdahale etmediği, sadece 50 kişinin linç girişimine maruz kalan bir kişinin ölümcül tekmelere uğraması sırasında sadece o kişinin kurtarıldığı ifade edilmişti. Saldırgan grubun “Ülkemizden defolup gidin. Biz size yemek verdik ama siz ihanet ediyorsunuz” diye bağırdıkları ve bozkurt işareti yaptırdıkları da iddia edilmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tokat’ta köpeğe tecavüz iddiası

SONRAKİ HABER

İzmir'de adalet nöbeti: İktidara karşı birlikte mücadele

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...