15 Haziran 2017 07:09

Kılıçdaroğlu: Yürüyüşümüz adalet gelinceye kadar sürecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Güvenpark’taki adalet yürüyüşü öncesi evinin önünde basına kısa bir açıklama yaptı.

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Güvenpark’taki adalet yürüyüşü öncesi evinin önünde basına kısa bir açıklama yaptı. Eşi Selvi Kılıçdaroğlu, oğlu Kerem Kılıçdaroğlu ve oğlunun nişanlısı Mine Alşan’la basının karşısına geçen Kılıçdaroğlu, adalet için yürüyüşe başlayacağını yineledi.

Kılıçdaroğlu, “Bu ülkede birlikte yaşayacaksak zorunlu olan adalet. Adaletin olmadığı yerde devlet de, insan da olmaz. Bugün yürüyeceğim. Umuyorum vicdanları sağır olanlar  bu yürüyüşümüzün anlamını kavrarlar,  bu yürüyüşüme kulak verirler” dedi.

Kavga istemediklerini belirten Kılıçdaroğlu, hapishanelerinin gazetecilerin, siyasetçilerin ve akademisyenlerin cezaevinde olmasını eleştirdi. “Bir bedel ödel ödemek gerekiyorsa onu önce ben ödeyeceğimi söylemiştim” diyen Kılıçdaroğlu, “Yürüyüşümüz bu ülkeye adalet gelinceye kadar devam edecek” ifadelerini kullandı.

Spor ayakkabı giymesi dikkat çeken Kılıçdaroğlu daha sonra ailesiyle birlikte araca binerek, Güvenpark’a doğru yola çıktı. Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanması sonrası İstanbul’a adalet yürüyüşü başlatacağını duyurmuştu.
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir Büyükşehir'de hakkını arayanlar işten çıkarıldı

SONRAKİ HABER

Ankara yurtlarını bu haberi okumadan seçmeyin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...