01 Nisan 2011 09:45

Alin Taşçıyan Avrupa Film Akademisinde

ALİN Taşçıyan Avrupa Film Akademisine Türkiye’den kurumsal üye olarak davet edildi. Taşçıyan, iki yıldır Avrupa Film Akademisi Keşif Ödülü için jüri üyeliği yapıyordu. Halen Dünya Film Eleştirmenleri Federasyonu - FIPRESCI Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmekte olan Taşçıyan, Türki

Alin Taşçıyan Avrupa Film Akademisinde
Paylaş

ALİN Taşçıyan Avrupa Film Akademisine Türkiye’den kurumsal üye olarak davet edildi. Taşçıyan, iki yıldır Avrupa Film Akademisi Keşif Ödülü için jüri üyeliği yapıyordu. Halen Dünya Film Eleştirmenleri Federasyonu - FIPRESCI Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmekte olan Taşçıyan, Türkiye’den EFA’ya üye alınan ilk kurumsal temsilci oldu.

Türkiye’den diğer EFA üyeleri Yönetmenler Nuri Bilge Ceylan, Yeşim Ustaoğlu, Semih Kaplanoğlu, Özcan Alper, Seyfi Teoman ve Hüseyin Karabey, Yapımcı Zeynep Özbatur Atakan, Oyuncu Ercan Kesal, Görüntü Yönetmenleri Barış Özbiçer ve Gökhan Tiryaki. Fatih Akın hem Almanya hem Türkiye’den üye.

EFA ödüllerine aday gösterilen sinemacılar otomatikman Akademi üyesi olarak kabul ediliyor. Kurumsal üyeler en az iki Akademi üyesinin teklifiyle seçiliyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Çoğunluk’ Kars’taydı!

SONRAKİ HABER

Arjantin’de darbeci generale ömür boyu hapis

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...