13 Haziran 2017 12:18

'OHAL emekçilere karşı ilan edildi'

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, hükümetin grev erteleme kararlarını Meclis gündemine taşıdı.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın grev ertelemeleriyle ilgili söylediği “Eski OHAL’leri hatırlayın. Fabrikana giremezdin ya patron olarak. Biz geldik fabrikalarınızın kapısını açtık. Şu anda bu OHAL’de o tür tehditlerle karşımıza gelenler anında yasaların hukukun bize verdiği yetkiyi kullanmamızı kolaylaştırıyor. Öyle ikide bir kalkacak hemen grev bilmem ne, kusura bakma” sözlerini hatırlatan Yılmaz, “OHAL’in gerçekten söylendiği gibi devlete karşı değil, emekçilere karşı ilan edildiği mi göstermektedir?” dedi. 

Grev ertelemelerin grev yasaklarına dönüştüğünü belirten Yılmaz, şu soruları yöneltti:

“80’li yıllar sonrasında en çok grev ertelemesinin iktidar olduğunuz dönemde yaşanması bilinçli siyasal bir tercih midir?

Anayasa Mahkemesinin ekonomik gerekçelere dayalı grev ertelemenin yolunu kapatmasına rağmen, Danıştayın bu karara uymaması grev hakkının hukuksal güvencesinin ortadan kalktığı anlamına mı gelmektedir?

Türkiye’de grev hakkını koruyacak bir hukuksal mekanizma yok mudur?

Türkiye OHAL ile AYM kararlarının uygulanmadığı bir döneme mi girmiştir?

2822 sayılı Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Kanunu askıya mı alınmıştır? Aksi halde; bu erteleme kararları hukuk ihlali değil midir?” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Pakistan’dan Katar hamlesi

SONRAKİ HABER

İlk eksiksiz kabine toplantısında Trump’a dalkavukluk

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...