12 Haziran 2017 15:41

‘İmam hatipliler ayrıcalıklı olacak!’

Yeni öğretim yılında imam hatip liselerinin asker-polis okullarına girerken ayrıcalıklı olacağı iddia edildi.

Paylaş

Yeniİ öğretim yılında imam hatip liselerinin asker-polis okullarına girerken ayrıcalıklı olacağı ve ilahiyat ve İslamla ilgili fakültelerin geleceğin mesleği olacağı ifade edildi.
Yeni öğretim yılında imam hatip liselerinin asker-polis okullarına girerken ayrıcalıklı olacağı iddia edildi.

Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre okullar yaz tatiline girerken, imam hatip liseleri gelecek öğretim yılında öğrenci sayısını artırmak için vaatlerde bulunmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı, bazı dini vakıf ve derneklerin teşvikiyle, imam hatip liselerine daha çok öğrenci alabilmek için birçok plan devreye soktu. Birbirlerinin benzeri şekilde hazırlanan bazı tanıtım broşürlerinde, öğrencilerin ne gibi ayrıcalıklar elde edecekleri sıralandı. Hoca Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi hazırladığı broşürde, mezunlarının askeri yüksek okullar ile polis okullarına “ayrıcalıklı” olarak alınacağını duyurdu.

“İmam hatip liselerinde öğrenim görenlerin, inançlı gençler olacağı” kaydedilen broşürde, vizyonları ve ayrıcalıklar şöyle sıralandı:

* Askeri yüksek okullar ve polis okullarına girişte tercihen ayrıcalıklara sahip olacaklardır.

* Tüm liselerde din kültürü ve ahlak b ilgisi dersleri haftada 2 saate çıkacağı için ülkemizde İlahiyat ve İslami Bilimler fakülteleri geleceğin mesleği olacaktır.

* 15 Temmuz gösterdi ki dinine, milletine, vatanına bağlı bireyleri hiçbir güç yıkamaz. Bu bağlamda milli ve manevi bilinçlendirmemiz olacaktır.

Tanıtım broşüründe maddi durumu iyi olmayan öğrencilere burs temin edileceği, öğlen yemekleri ve servis ücretlerinin de karşılanacağı öne sürüldü. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Sarnıç halkı tapu ile ilgili açıklama bekliyor

SONRAKİ HABER

Barış isteyene ihraç, katliam isteyene ‘yer değişikliği’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...