09 Temmuz 2012 03:15

651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni Ali Gürbüz kazandı

651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanlığı'nı Antalyalı Ali Gürbüz kazandı.Rakiplerini teker teker yenerek finale yükselen Ali Gürbüz ve Recep Kara er meydanına çıktı. Geçen yıl da finalde karşılaşan iki güreşçi, normal süresinde yenişemedi.Müsabaka, puanlama süresine gitti. Bin

651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni Ali Gürbüz kazandı
Paylaş

651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanlığı'nı Antalyalı Ali Gürbüz kazandı.

Rakiplerini teker teker yenerek finale yükselen Ali Gürbüz ve Recep Kara er meydanına çıktı. Geçen yıl da finalde karşılaşan iki güreşçi, normal süresinde yenişemedi.

Müsabaka, puanlama süresine gitti. Binlerce kişinin seyrettiği güreşlerin 10 dakikalık puanlama süresinde de başpehlivanlar yenişemedi. Puanlamadan sonra altın puana geçildi. Rakibinin açığını iyi değerlendiren Ali Gürbüz, galip gelmeyi başardı.

Galibiyetin ardından Antalyalı seyircilerin bulunduğu tribüne yönelen Gürbüz, sevincini onlarla paylaştı.

Sevincinden gözyaşlarını tutamayan Gürbüz’ü sevenleri çembere aldı. Er meydanında güçlükle ilerleyen Ali Gürbüz, annesiyle kucaklaştı. Kalabalıklar arasından ilerleyen Gürbüz, geçen yıl da yaşadığı başpehlivanlık sevincini bu yıl da yaşadığını, mutlu olduğunu söyledi.

Daha sonra, 2012 tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Başpehlivan olan Ali Gürbüz, ikinci olan Recep Kara ve üçüncü olan Süleyman Aykırı kupalarını almak üzere kürsüye çıktı. Başpehlivanlar, kupalarını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın elinden aldı. (EDİRNE)

ÖNCEKİ HABER

Mezar olacak TOKİ evi çok!

SONRAKİ HABER

14 Temmuz mitingine izin çıkmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa