08 Haziran 2017 10:01

Fırat Çakıroğlu davasında savcı müebbet istedi

Ege Üniversitesinde ülkücülerin öğrencilere saldırması sırasında öldürülen Fırat Çakıroğlu davasında savcı sanığa müebbet istedi.

Paylaş

İzmir’de Ege Üniversitesinde ülkücülerin öğrencilere saldırması sırasında öldürülen Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu cinayeti davasına devam edildi. Mütalaasını veren cumhuriyet savcısı, tutuklu sanık Nurullah S.'nin “Kasten adam öldürmek, örgüt adına suç işlemek, örgüt üyeliği ve yaralama” suçlarından müebbet ve 69 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. Duruşma ertelendi.

Ege Üniversitesi'nde 2015 yılının Şubat ayında ülkücüler, savcılık iddianamesinde “PKK/KCK gençlik örgütlenmesi YDG-H (Yurtsever Devrimci Gençlik-Hareketi) üyeleri” diye iddia edilen diğer öğrenci grubuna saldırdı. Bu sırada Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu bıçaklanarak yaşamını yitirdi. Olayla ilgili Sosyoloji Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Nurullah S., tutuklandı. 1'i tutuklu 31'si tutuksuz toplam 32 sanık hakkında dava açıldı.

DHA’da yer alan habere göre; tutuklu sanık Nurullah S.'nin “Kasten adam öldürmek, örgüt adına suç işlemek, örgüt üyeliği ve yaralama” suçlarından müebbet ile 69 yıl hapsi istendi. Diğer 31 sanık için ise, “Suç delillerini yok etmek, gizlemek veya değiştirmek ve yaralama” suçlarından 5 ila 48 yıl arasında hapis cezaları istendi.

İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın bugün yapılan son duruşmasına, tutuklu sanık Nurullah S., ölen Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun babası Fuat Mahir Çakıroğlu ile tarafların avukatları katıldı. Mahkeme başkanı, kavganın olduğu kafenin güvenlik kamerası kayıtlarının bulunduğu, arızalı hard diskle ilgili Jandarma Kriminal Laboratuvarı'ndan gelen raporu okudu. Raporda, arızalı hard diskin kopyasının alınılmasına çalışıldığı, ancak içeriğine erişilemediği için kopyasının alınamadığının belirtildiğini dile getirdi.

Duruşma savcısı mütalaasında, tutuklu sanık Nurullah S. Hakkında, “Kasten adam öldürmek, örgüt adına suç işlemek, örgüt üyeliği ve yaralama” suçlarından müebbet ve 69 yıl, tutuksuz sanıklar İsmail B. ve Sezgin Y. hakkında 12'şer yıla kadar hapis cezası istedi. Diğer 29 sanık hakkında ise “Birden fazla kişiyi yaralama” suçundan beraat kararı verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için sanık avukatlarına süre verilmesine, sanık Nurullah S.'nin tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı 11 Temmuz'a erteledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP'den Rıfat Ilgaz'ın adının kaldırılması planına tepki

SONRAKİ HABER

CHP'lilerden zeytin eylemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...