08 Haziran 2017 09:28

Dayanışma ‘Çehov’un Torbası’ndan çıktı

Eğitim Sen 3 No’lu Şube Tiyatro Topluluğu, KHK ile ihraç edilenlere destek için 'Çehov’un Torbası' adlı oyunu sergiledi.

Paylaş

Eğitim Sen 3 No’lu Şube Tiyatro Topluluğu, kanun hükmünde kararnameler ile ihraç edilen akademisyenler ve öğretmenler  ile dayanışmak amacıyla Anton Çehov’un ve Nell Simon’un oyunlarından derledikleri “Çehov’un Torbası” adlı oyunu Şişli Nâzım Hikmet Kültür Merkezinde sahneledi. Eğitimcilerin rol aldığı oyunun yönetmenliğini Ayça Güngör, Erkan Reyhan ve Halil Balın üstlendi. Seyircilerin yoğun ilgi gösterdiği oyun uzun süre alkışlandı.

“Aksırık”, “Mürebbiye”, “Boğulan Adam”, “Oyunculuk Sınavı”, “Biçare Kadın”, “Bir Evlenme Teklifi” oyunlarından sonra Yönetmen Ayça Güngör, ihraç edilen eğitimciler ile dayanışmanın önemine vurgu yaparak açlık grevindeki tutuklu Eğitimciler Semih Özakça ve Nuriye Gülmen’e sahneden selam gönderdi.

Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Oyunculuk Bölümü mezunu olan Yönetmen Ayça Güngör, yaklaşık bir yıldır çalıştıklarını, öncesinden ise 3 aylık bir eğitim süreci geçirdiklerini belirterek gündeme yakın olması için bu oyunların seçildiğini aktardı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gülmen ve Özakça açlık grevinin 92. gününde

SONRAKİ HABER

‘Adamın Teki’ tek kişilik gösteri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa