08 Haziran 2017 09:13

HDP: Kıdem tazminatı hakkından elinizi çekin

HDP Merkez Yürütme Kurulu, bir yazılı açıklama yaparak hükümeti kıdem tazminatını fona devretme planından vazgeçmeye çağırdı.

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu, hükümeti kıdem tazminatını fona devretme planından vazgeçmeye çağırdı. İşçilerin tarihsel bir kazanımı olan kıdem tazminatının fon aracılığıyla yolsuzluk ekonomisinin finans kaynağı haline getirilmek istendiğini belirten HDP, bu hakkı gasbetme girişimine karşı işçi ve emekçilerin mücadelesinin yanında olacaklarını duyurdu. 

Yapılan yazılı açıklamada, AKP hükümetinin bugüne kadar hep sermayeden yana kararlara imza attığı belirtilerek “Hükümetin getirmek istediği fon, kıdem tazminatına erişimi güvence altına almayacaktır. Bugün işçiye kıdem tazminatı ödemeyen patron, yarın da kıdem tazminatı fonuna prim ödemeyecek ve işçi yine kıdem tazminatından mahrum kalacaktır. Bu nedenlerle kıdem tazminatı fona devredilmemeli, doğrudan işveren yükümlülüğü olarak kalmalı ve bu alandaki yaptırımlar emekçilerin hakkını koruyarak garanti altına alınmalıdır” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Koçak Vadisi jeotermal tehdidi altında

SONRAKİ HABER

EMEP: Türkiye, Katar krizinin tarafı olmamalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa