08 Haziran 2017 05:04

Bilal Meşe: Paranın insanlıktan çıkarttığını öğrendim

Arda Turan'ın saldırısına uğrayan Bilal Meşe, olayın ardından ilk yazısında yaşananları değerlendirdi, iddiaları yanıtladı.

Paylaş

Milliyet Yazarı Bilal Meşe, Futbolcu Arda Turan'ın kendisine yönelik saldırısı sonrası bugün ilk yazısını yazdı.

'Tarifsiz kederler içindeyim' başlıklı yazısında Meşe, 44 yıllık gazetecilik hayatına değinirken Beşiktaş'ı üst üste 3 yıl şampiyon yapan Gordon Milne'nin kulüpten ayrılmasına neden olan haberlerini hatırlattı.

"Gordon Milne, gözyaşlarıyla ayrılırken, bizler de yanındaydık. TSYD’nin o dönemki Maçka Tesisleri’nde İngiliz hoca Beşiktaş muhabirlerine bir veda yemeği verdi, herkesle kuçaklaştı, onun ayrılığına neden olan benimle sarmaş-dolaş oldu, hâlâ görüşüyoruz... Efsane başkan Süleyman Seba’nın Milliyet yönetimine bu konuyla ilgili teşekkür mektubu yazdığını yıllar sonra öğrendim.
Yani gazetecilik başka, dostluk başkadır!
Bilmem anlatabildim mi?" diyen Meşe, gazetecilik hayatı boyunca kimsenin taşeronu olmadığını yazdı.

Arda Turan'ın Meşe'nin kendisine yönelik yazdığı bir haberin başka imzayla yayımlandığı iddiasına değinen Meşe, "Asla olamaz. En başta benim gazetecilik heyecanım izin vermez. Bir haberler benim emeğim, alın terim varsa, bir başkasına asla yedirmem. O haber benim onurum, ekmek param olduğu kadar tutkum...
Hiç kimsenin adamı değilim, kimsenin avukatlığına soyunmam, 44 yıldır onurla yaptığım gazetecilikte adım, Beşiktaş’ta ‘doğrucu davuta’ çıkmıştır... Bundan daha büyük onur olur mu? Kimsenin bir bardak suyunu içmedim, cebimdeki parama göre yaşadım... Ki, haberciliğime halel gelmesin." ifadelerini kullandı.

Prim meselesinde de günlerce manşetlerden inmeyen bir konu hakkında haber yapılmasının, yazı yazılmasının doğal olduğunu söyleyen Meşe, uçaktaki saldırıya dair şöyle konuştu: "Tarifsiz kederler içindeyim… Çünkü nereden bakarsak bakalım, bunların hiçbirini hak etmedim... Suskun ve de tepkisiz kalmam, hiç kimseyi haklı çıkarmaz. Bana yöneltilen suçlamaların doğru olduğunu kimse iddia edemez... Yorumlarımda hiçbir şekilde bel altı yoktur, kişiliklere saygı vardır. Eleştiri yapıcı olduğu sürece geçerlidir. Bizim lugatımızda hakaret yoktur... Kem sözler sahibine aittir! Ortada bir yalan-dolan varsa ki yok, bunun yeri bağırıp, hakaret etmek değildir. Hak hukuk var, gidersiniz dava açarsınız. Hakaret etmek, çamur atmak, dünyanın en kolay yöntemidir!
Maalesef bu yaştan sonra öğreneceklerim bitmemiş!
Para ve şöhretin insanı adam etmeyeceğini biliyordum ama insanlıktan çıkaracağını yeni öğrendim.
Benim dünyamda ‘güç’ kelimesinin karşılığı fikirdir, akıldır. Biraz daha açarsak, düşüncedir... Öyle gücü kaba kuvvet diye algılarsak vay halimize! Önemli olan fikriyle, düşünceleriyle dünyada var olmaktır. Bizlerin felsefesi budur, bilmeyenlere duyurulur!" (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Mozambik polisi uyardı: 'Kel avı'na dikkat!

SONRAKİ HABER

'FETÖ' soruşturmasında 20 bankacı için gözaltı kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...