07 Haziran 2017 04:50

SDG’nin Rakka’ya 3 cepheden ilerleyişi sürüyor

Suriye Demokratik Güçleri, Rakka operasyonunda 3 cephedeki ilerleyişini sürdürüyor. SDG'nin doğu hattından kente giriş yaptığı belirtiliyor.

Paylaş

Rakka kent merkezinin IŞİD’den alınması operasyonunu başlatan Suriye Demokratik Güçleri (SDG), şehre doğudan giriş yaptı.

Kuzey hattında Mezra Hattin köyünü kontrolü altına alan SDG, bunun yanı sıra IŞİD’e ait askeri depoyu da ele geçirdi. Bu ilerleme sonucu SDG’nin kuzeyde, Rakka’nın banliyölerine 3 km uzaklıkta olduğu bildirildi. Bu bölgede SDG’nin önündeki en büyük engelin 17. Tümen üssü olduğu belirtiliyor.

YPG ve Menbic Askeri Meclisi savaşçılarının ağırlıkta olduğu batı hattında ise Tel Harkala ve el Nora köylerinin kontrol altına alındığı bildirildi. Bu hatta, Rakka’nın batı kapısı öncesi SDG güçlerinin önünde yalnızca 1 köy olduğu aktarıldı. YPG ve Menbic Askeri Meclisi, kentin batı banliyölerine 2.5 km uzaklıkta.

Al Masdar, SDG’nin güney hattını, kentten kaçış yolu olarak açık bıraktığını belirtirken bu hatta da Rusya ve Suriye uçakları, Palmira’ya yönelen IŞİD birliklerini vuruyor.

Öte yandan Suriye ordusu dün Rakka-Halep sınırını kontrolü altına almış ve Rakka vilayet sınırlarına giriş yapmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 7 Haziran 2017 Çarşamba

SONRAKİ HABER

Suriye ordusu, Halep'te cihatçılara karşı operasyon başlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...