06 Haziran 2017 06:25

Katar krizini gazeteler nasıl gördü?

Katar krizi bugünkü gazetelerin manşetlerinde ve köşe yazarlarının gündemindeydi.

Paylaş

Suudi Arabistan’ın öncülüğündeki ülkelerin Katar’la diplomatik ilişkileri kesme kararı hemen hemen tüm gazeteler tarafından manşetten görüldü.

Hürriyet, “Katar’a abluka”, Habertürk “Körfez’de kriz, Erdoğan devrede”, Cumhuriyet, “Katar ablukası bölgeyi sarsacak”, Karar, “Kralın öfkesi Katar’ı vurdu” dedi.

Yandaş medyada Sabah, gelişmeyi küçük gören nadir gazetelerden oldu. Sabah, “Körfez krizinde Ankara devrede” demekle yetindi.
Yeni Şafak, “Körfez krizi” manşetini atarken Katar’ın abluka altına alındığını, Türkiye’nin krizi çözmek üzere devreye girdiğini belirtti.
Star, “Küresel kuşatma”, Akşam, “Esad’a kedi, Katar’a aslan” başlıklarını attı.

Aydınlık, “Arap NATO’sunda Katar çatlağı” manşetini atarken BirGün, “Katar’da büyük kriz, AKP’de derin keder” dedi.
Evrensel’de ise haber birinci sayfada “Beklenen Katar krizi patladı” başlığıyla görüldü.

KÖŞE YAZILARINDA ‘KATAR’

Hürriyet’te Verda Özer, “Arap krizi bize de sıçrar mı” başlıklı yazısında hükümete yakın düşünce kuruluşu SETA’dan Dr. Talha Köse’nin “Körfez’in Katar’dan sonraki hedefinin muhtemelen Türkiye olduğuna” değindiğini aktardı.

Aynı gazetede Mehmet Y. Yılmaz, “Katar ile Türkiye’nin çok yönlü mali ilişkileri var. Türkiye’de artık önemli sayılabilecek ölçekte Katar yatırımı var ve olası bir ‘ambargo’ durumunda bundan Türkiye’nin de olumsuz yönde etkileneceğini söylemek mümkün.” diyerek iki ülke arasında son yıllarda gelişen ekonomik iş birliğine dikkat çekti.

Sözcü’de Soner Yalçın da bu ilişkiyi hatırlatanlardan oldu. Yalçın, Katar’ın Türkiye’de 19 milyar dolarlık yatırım yaptığına değindi ve satın aldığı şirketler arasında Finansbank, Digiturk, Banvit, Abank gibi kurumlar olduğuna dikkat çekti.

Yeni Şafak’ta İbrahim Karagül ise “Katar meselesinin bir yönüyle Türkiye’yi hedef aldığını düşünüyorum. Sanki birileri Katar üzerinden Türkiye’ye operasyon çekiyor, donu yalnızlaştırmaya, ekonomik sıkıntılara sokmaya dönük bir süreç işletiyor” diye yazdı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Metrobüs şoförüne silah çekti

SONRAKİ HABER

SDG, IŞİD'i Rakka'dan tamamen çıkardı (Gün gün yaşananlar)

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...