02 Haziran 2017 15:59

Bekir Ağırdır: Yeni siyaset yapmanın zamanı

KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır: Yeni siyaset yapmanın zamanıdır

Paylaş

Rererandumda yaşanan hak ihlalleri tartışılmaya devam ediyor. KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, “Yeni siyaset yapmanın zamanıdır” diyerek herkesin ortak dertleri dinlendiği zaman kazanılacağını söyledi.

Hayır Kadıköy Bostancı Suadiye Meclisi, “Referandum ve sonrası” başlığı ile DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası Genel Merkezinde panel gerçekleştirdi. Panele DİSK Genel Koordinatörü Hakan Koçak ve KONDA Araştırma Şirketi Genel Müdürü Bekir Ağırdır konuşmacı olarak katıldı. Panelde Türkiye’de referandum sonrası oluşan yüzde 50’ye yakın “hayır”ın sesini nasıl yükseltileceği ve mahalle örgütlenmelerinin öneminin ne olduğu konuşuldu.

‘REFERANDUM DEĞİL KİMLİK SAYIMI YAPILDI’

KONDA Araştırma Şirketi Genel Müdürü Bekir Ağırdır, Hatay’dan Trakya’ya kadar güçlü bir “hayır” blokunun olduğunu hatırlattı. İç Anadolu ve Karadeniz’de çıkan oylarda muhafazakar kesimin yüksek bir “evet” oyu verdiğini ifade eden Ağırdır, buralarda ekonomik olarak devlete bağımlı bir seçmenin olduğuna dikkat çekti. Ağırdır, “İstatistik olarak hangi analizi yaparsanız, Türkiye’nin topoğrafik haritası Tük-Kürt olarak karşımıza çıkar” dedi. Türkiye siyasetini belirleyen ana unsurun kimlikler olduğunu dile getiren Ağırdır, Türkiye’de referandumun yapılmadığını, kimlik sayımı yapıldığını söyledi. 

‘YARIN SABAHA UMUT TAŞIYARAK SIYRILIRIZ’

Ağırdır, “Bu referandumda hilelerini bir kenara bırakın. Tüm televizyonlarda Cumhurbaşkanı propagandası yapıldı. Hal öyleyken yüzde 50 ‘hayır’ çıkmışsa bu toprakların insanlarına şapka çıkarmak lazım. Yeni siyaset yapmanın zamanıdır. Sadece ittifak kurarak yapılamaz. En doğru şey binlerce mekanda, binlerce grup bir araya gelerek bir har oluşsun bir nehir aksın” dedi. Herkesin ortak dertleri dinlendiği zaman kazanılacağını vurgulayan Ağırdır, “Bu dinamizmi diri tuttukça, ayrım yapmadan herkesin ortak dertlerini dinlediğimiz zaman kazanacağız. Oylarımız çalındı dersek, 2019’da kendi taraftarlarımızı sandığa götüremeyiz. Yarın sabaha bir umut taşıyarak buradan sıyrılırız” diye konuştu.DİSK Genel Koordinatörü Hakan Koçak ise “Bu suça ortak olmayacağız” isimli bildiriye imza attıkları için ihraç edildiklerini belirterek, İhraçları “üniversitelerin tasfiyesi” olarak değerlendirdi. (İstanbul/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

AKP’li hakimler göreve başlıyor

SONRAKİ HABER

Müzisyen iş cinayetinde öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...