01 Haziran 2017 07:58

TMMOB: Sur'daki yıkım durdurulsun

TMMOB Başkanı, Sur’daki yıkımın tarihi ve kültürel mirasımızı yok etme projesi olduğunu söyledi.

Paylaş

TMMOB Başkanı Emin Koramaz, Sur’daki yıkımın tarihi ve kültürel mirasımızı yok etme projesi olduğunu belirterek “İnsanları yerlerinden, yurtlarından etmeye çalışmak tek kelimeyle zorbalıktır” dedi.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki yıkıma ilişkin açıklama yaptı. 

28 Kasım 2015 tarihinden bu yana süregelen çatışmalarla Sur’un tarihi kent dokusu ve kimliğinin geri dönülmez yıkım ve tahribatlar aldığını belirten Koramaz, 2 Aralık 2015 tarihinden bu yana devam eden sokağa çıkma yasağı ve OHAL koşullarında yurttaşlarının elektrik ve su kesintileriyle tehdit edilerek evlerini boşaltmaya zorlandıklarını kaydetti. 

Sur ilçesi sakinlerinin yıllardır yaşadıkları mahallelerinden ayrılmak istemediğini ifade eden Koramaz açıklamasında şöyle devam etti: “Birliğimiz hukuka aykırı olarak riskli alan ilan edilen ve ‘Acele Kamulaştırma’ kararı alınan Sur ilçesinin kültürel dokusunun korunması için gerekli yasal girişimlerde bulunmuştur. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan, evrensel bir öneme sahip ve korunması gereken bir bölge olan Sur ilçesinde başlatılan bu yıkım bir yerinden etme projesidir. Bu yıkım, tarihi ve kültürel mirasımızı yok etme projesidir. Anayasa ile güvence altına alınmış olan barınma hakkını gözetmek devletin asli görevleri arasında iken elektrik ve sularını keserek insanları yerlerinden, yurtlarından etmeye çalışmak tek kelimeyle zorbalıktır” 

Koramaz, TMMOB olarak tüm yetkilileri yıkımları durdurmaya ve ilçe sakinlerinin taleplerini yerine getirmeye çağırdı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eskişehir-Göztepe finalinin hakemi belli oldu

SONRAKİ HABER

Trabzonspor düşüşte

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...