30 Mayıs 2017 04:54

Aladağ davası: Cemaat yurtlarında çocuklar ölmesin diye...

Aladağ'daki yurt yangını davası avukatlarından Evren İşler: Dava, çocuklarımızın cemaat yurtlarında yanıp kül olmaması davasıdır.

Paylaş

Tamer Arda Erşin
Ankara

Aladağ’daki yurt faciası davası öncesi Evrensel’e konuşan mağdur ailelerin avukatı Evren İşler, “Davanın özelliği çocuklarımızın cemaat yurtlarında yanıp kül olmaması ve laik kamusal eğitim talebinin savunulmasıdır’ dedi.

Adana’nın Aladağ ilçesinde 10’u öğrenci 12 kişinin öldüğü yurt yangınıyla ilgili aralarında yurt müdürünün de bulunduğu tutuklu 7 kişi hakkında 2 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın ilk duruşması, Kozan Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. Dava öncesinde Evrensel’e konuşan Sosyal Haklar Derneği Yürütme Kurulu Üyesi ve mağdur ailelerin avukatı Evren İşler davaya kitlesel katılımın önemini “Davanın özelliği çocuklarımızın cemaat yurtlarında yanıp kül olmaması ve laik kamusal eğitim talebinin savunulmasıdır.” sözleriyle açıkladı.

TARİKAT YURTLARINI MEŞRULAŞTIRMA ÇABASI

Yurttaki yangınla ilgili CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun verdiği soru önergesine Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) verdiği yanıtı da derlendiren İşler, şu değerlendirmede bulundu: “Dava dosyasındaki bilirkişi raporlarına göre yurtta yapılan MEB müfettişleri denetimlerinin usulsüz yapıldığı belli. Ayrıca yurt yıllardır usulüne uygun değil zaten kaçak. Yangın tatbikatı yapılmamış, binada yangına karşı güvenlik önlemleri alınmamış. Bunlar çocukların ve ne iş yaptığı belli olmayan yurt çalışanlarının dosyadaki ifadelerinde de yer alıyor.  MEB’in bu iddiası hiç uygun değil. Bence bu yanıtla tarikat yurtlarını meşrulaştırmaya çalışıyorlar.”

‘BAŞKA ALADAĞLAR YAŞANMASIN’

Sosyal Haklar Derneği de davayla ilgili bir açıklama metni yayınlayarak, davada tutuklu 7 kişinin sadece buz dağının görünen yüzü olduğuna dikkat çekti.  Dernek metinde, “Çocukları bu yurtlara mahkum eden, bu vahim sonuca götüren sürecin başında siyasiler, bürokratlar ve yerel idareciler de var. Başka Aladağlar yaşanmasın diye tüm sorumluların yargılanması için bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağız” ifadelerine yer verdi.

ÖNCEKİ HABER

'Ankara'da birileri binbaşı olayı gizli kalmasın istiyor'

SONRAKİ HABER

Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 30 Mayıs 2017 Salı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...