29 Mayıs 2017 08:37

Cannes Film Festivali’nde kazananlar belli oldu

Cannes Film Festivali’nde Yönetmen Sofia Coppola 56 yılın ardından En İyi Yönetmen Ödülü’nü alan ilk kadın oldu.

Paylaş

Bu yıl 70’incisi düzenlenen Cannes Film Festivali’nin ödül töreni, Cannes Festivaller Sarayı’nda yapıldı. Yönetmen Sofia Coppola 56 yılın ardından En İyi Yönetmen Ödülü’nü alan ilk kadın oldu. Törende, Fatih Akın’ın yönettiği “Solgun” adlı filmin başrolündeki Diane Kruger en iyi kadın oyuncu seçildi. Film Almanya’nın Hamburg kentinde yaşayan, bombalı saldırıda eşini ve çocuğunu kaybeden bir kadının hikayesini anlatıyor.

ALTIN PALMİYE ÖSTLUNB’UN

Festivalin Altın Palmiye Ödülü, İsveçli Yönetmen Ruben Östlund’un “The Square” adlı filmine verildi. Yunan Yönetmen Yorgos Lanthimos’un “Mise à Mort du Cerf Sacré” isimli filmi en iyi senaryo ödülüne layık görüldü. Jüri Özel Ödülü de Rus Yönetmen Andrei Zviaguintsev’in “Nelyubov” filmi aldı. Joaquin Phoenixi, En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü “You Were Never Really Here” filmiyle aldı. En iyi kadın oyuncu Diane Kruger oldu.

Büyük Ödül’e Fransız Yönetmen Robin Campillo’nun “120 battements par minute” isimli filmi layık görülürken, En İyi Yönetmen Ödülü “Les proies” isimli filmi ile Amerikalı Yönetmen Sofia Coppola’ya verildi. 70. Yıl Özel Ödülü Nicole Kidman’a verildi. En İyi Kısa Film Ödülü ise “A Gentle Night” filmine gitti.

56 YIL ARADAN SONRA ÖDÜL

Cannes Film Festivali’nin 70 yıllık tarihinde  En İyi Yönetmen Ödülü’nü ilk kez 1961 yılında Yuliya Solntseva’nın kazanmıştı. Ardından festivalin 70’inci yılına kadar ödül her yıl erkek yönetmenlere verilmişti. Sofia Coppola, ödülü “The Beguiled” filmiyle kazandı. Clint Eastwood’un 1971 yılında çektiği The Beguiled (Kadın Affetmez) filminin feminist bir uyarlamasını yapan Sofia Coppola, filminin oyuncu kadrosunda da Kirsten Dunst, Elle Fanning ve Nicole Kidman gibi birbirinden başarılı isimleri bir araya getirdi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Beşiktaş’ı Şampiyonlar Ligi'nde bekleyen rakipler

SONRAKİ HABER

İstanbul'daki darbe girişimi ana davası başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...