28 Mayıs 2017 14:48

Büyük patronlar emeklilik yaşının 70’e çıkmasını istiyor

Dünya Ekonomik Forumu'nda bir araya gelen dünyanın en zengin patronları ve siyasetçiler emeklilik yaşının 70’e çıkarılması istedi.

Paylaş

Dünya Ekonomik Forumu, kapitalizmin krizlerine çözümü daha uzun sömürüde buldu! Yayınlanan raporda “krizi önlemek için” emeklilik yaşının 70’e çıkarılması önerildi. 

KAPİTALİZMİ KURTARMAK İÇİN DAHA ÇOK SÖMÜRÜ!

Dünyanın en zengin patronları ve onların hizmetindeki siyasetçileri, kapitalizmin sorunlarına çözüm bulmak üzere her yıl buluşturan Dünya Ekonomik Forumu (WEF), son raporunda emeklilik yaşının yükseltilmesini istedi. Raporda, “Ekonomik sistem üzerindeki baskının azaltılması için gelişmiş ülkelerde emeklilik yaşının 70’e çıkarılması” çağrısı yapıldı. 

BBC’nin haberine göre kuruluşun raporunda, bugün doğanların ortalama yaşam beklentisinin 100’e çıkacağı ve 2050’ye kadar 65 yaşın üstündeki insanların sayısının üçe katlanarak 2.1 milyara ulaşacağı belirtildi. Dünyanın en büyük emeklilik sistemlerine sahip altı ülkesi; ABD, Japonya, Avustralya, Kanada, Hollanda ve İngiltere ile dünyanın en çok nüfusa sahip ülkeleri Çin ve Hindistan’ın incelendiği raporda, insanların daha uzun süre çalışmaması ve daha fazla tasarruf yapılmaması halinde, büyük bir krizin yaşanacağı uyarısı yapıldı.

EMEKLİ MAAŞLARINA GÖZ DİKTİLER

Rapora göre söz konusu sekiz ülkede emeklilik sistemindeki açık 2050’ye kadar 70 trilyon dolardan 400 trilyon dolara çıkacak. 

Bu süre içinde emekli başına düşen çalışan sayısı da yarı yarıya azalarak dörde düşecek.

WEF’in finansal ve altyapı sistemleri sorumlusu Michael Drexler, ortalama yaşam beklentisinin artmasını küresel ısınmaya benzetti, “Ya şimdi harekete geçeceğiz ya da gelecek nesillerin, çocuklarımızın ve torunlarımızın üzerinde oluşacak dayanılmaz baskıyı kabul etmek zorunda kalacağız” dedi.

İngiltere’de emeklilik yaşının gelecek yıl 65’e, 2046’ya kadar da 68’e çıkarılması planlanıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Sokak Akademisi Sincan Cezaevi önünde dersini işledi

SONRAKİ HABER

Musul operasyonunda son aşamaya geçildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...