27 Mayıs 2017 20:19

Kemalbay: HDP umut olmayı sürdürecek

İzmir'de iftar programında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, partisinin mücadelesi ile halklara umut olmayı sürdüreceğini söyledi.

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü Ramazan ayı dolayısıyla Konak’ta iftar yemeği verdi. Yüzlerce kişinin katıldığı iftar programına HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan ve HDP Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş katıldı. Okunan dualarla başlayan programda Erdoğmuş ve Müslüm Doğan Ramazan ayının barışa vesile olmasını temenni ettiklerini ifade etti.

‘RAMAZAN BARIŞ VE DEMOKRASİ GETİRSİN’

Ardından HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay söz aldı. 20 Mayıs’ta HDP olarak zorunlu bir kongre yaptıklarını belirten Kemalbay, nöbeti devraldığını belirtti. Ramazanın özgürlük, adalet, eşitlik ve barış için bir vesile olmasını beklediklerini belirten Kemalbay, “7 Hazirandan bu yana partimize mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev bütün arkadaşlarımıza dönük saldırı oldu. 10 bin üzerinde gözaltı ve 5 bin üzerinde tutuklu ile biz bu nöbeti devretmeye devam ediyoruz. AKP iktidarında Ramazan Ayı bakımından bir eksiklik olmayabilir. Ama aslında bütün bu etkinlikler, bütün bu harcamalar barışa ve kardeşliğe ne kadar hizmet eder. ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ diyor. Bu yapılan şatafat ve gösterişler ne kadar halkımıza hizmet ediyor. İnsanlığa hizmet ediyor. Bizler Ramazan’ın kardeşlik, demokrasi ve barış getirmesini temenni ediyoruz. 

‘EVET CESARET BULAŞICIDIR VE BİZ KAZANACAĞIZ’

HDP’nin direnişi ile halklara umut olmaya devam edeceğinin altını çizen Kemalbay, şöyle konuştu: “Bizler Türkiye halklarının, işçilerin, emekçilerin haklarını alabilmeleri için, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça gibi bedenlerini açlığa yatıranların hakları için her zaman tasalandık. Her zaman en büyük problemimiz halkların ve ezilenlerin problemleri oldu. Onun için HDP 7 Haziran’da halklarımız için bir umut oldu. Onun için iktidardakiler üzerimize en büyük saldırılarla geldi. Buna rağmen biz yolumuza devam ettik. 1 Kasım’da ve sonrasında 16 Nisan’da ‘tek adam’ referandumuna karşı güçlü bir ‘Hayır’ diyerek, diktatörlük sevdalılarını gerilettik. Şimdi önümüzde duran birlikte nasıl yolumuza daha da güçlü olarak devam edeceğiz. Bu mücadeleden nasıl daha güçlü bir demokrasi mücadelesine dönüştüreceğiz. Selahattin Başkan hepimizi cesarete davet etti. ‘Cesaret bulaşıcıdır’ diyerek söyledi. Evet cesaret bulaşıcıdır ve biz kazanacağız.” (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Adıyaman’da Apazizi anması OHAL gerekçesiyle ertelendi

SONRAKİ HABER

Yüksek Askeri Şûra Yönetmeliği yürürlüğe girdi.

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...