27 Mayıs 2017 11:20

G7 zirvesinde ortak 'terörle mücadele' deklarasyonu

İtalya'da G7 zirvesinde liderler, 'terörle mücadele için yeni bir eylem planı'nda anlaşarak ortak bir deklarasyona imza attı.

Paylaş

İtalya'da Sicilya'ya bağlı Taormina’da başlayan G7 zirvesinde liderler, "terörle mücadele için yeni bir eylem planı"nda anlaşarak ortak bir deklarasyona imza attı.

Liderler bu belgeyle, internet şirketleri ve sosyal medya devlerinin “terörist içerikleri” belirlemek ve kaldırmak konusunda daha çok şey yapmaları gerektiğini söyledi. İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni, liderlerin “Terörle mücadeleyi güçlendirme konusundaki bağlılık ve kararlılıklarını birlik içinde sürdürecekleri” konusunda anlaştıklarını açıkladı.

BBC Türkçe’nin haberine göre çocukların da aralarında olduğu 22 kişinin öldüğü Manchester Arena saldırısı sonrası G7 liderleri, dayanışma vurgusu yaptı.

ABD, Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya, Japonya, Kanada’dan oluşan G7 ülkelerinin buluşmasına AB temsilcileri de katılıyor. ABD Başkanı Donald Trump, İngiltere Başbakanı Theresa May, İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron G7 zirvesinde ilk kez yer alıyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: AB temasları olumlu, 12 aylık takvim belirlendi

SONRAKİ HABER

CHP'den Darbe Komisyonu'nun raporuna '5 bin lira' tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...